Дівчина побажала залишитися невідомою, 26-річна китаянка вже рік жила з чоловіком, але в неї не виходило завагітніти. Вона відправилася до гінеколога, і той заявив, що біологічно її не можна назвати жінкою.

Про це повідомляє інформаційний портал Asia One. Інцидент стався в провінції Хунань.

Найімовірніше, пацієнтка страждає синдромом нечутливості до андрогенів, при якому людина має жіночу зовнішність, розвинені груди і піхву, при цьому у неї відсутні матка і яєчники, але є яєчка. Через присутність в організмі Y-хромосоми така людина біологічно є чоловіком.

Такі люди можуть ідентифікувати себе як жінка, чоловік або інтерсекс. За визначенням Управління верховного комісара ООН з прав людини, интерсексуальність означає наявність нетипових статевих ознак або хромосом. За приблизними підрахунками ООН, з такими анатомічними варіаціями народжується до 1,7 відсотка дітей.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За даними різних авторів, з цим рідкісним захворюванням стикаються від 1 з 65 000 до 1 з 10 000 чоловіків. Такий діапазон пов'язаний з тим, що досить часто захворювання залишається ­нерозпізнаним.

Синдром тестикулярної фемінізації (або синдром Морріса) — це вроджене захворювання людей чоловічої статі (з набором хромосом XY), яке пов'язане з зниженням або повною втратою чутливості до андрогенів - чоловічих статевих гормонів. Людина з цим захворюванням виглядає як жінка, а генетично є чоловіком.

Синдром вперше було описано в 1817 році в трактаті De Hermaphroditorum Natura Трактаті Anatomico-Physiologico-Pathologicus. Його автором був баварський лікар, який описав, як за розкритті 23-річної жінки виявив яєчка, але не зміг знайти матку і яєчники.

Деякі генетики і історики вважають, що від синдрому тестикулярної фемінізації страждала, і королева Англії Єлизавета Тюдор. Єлизавета так і не вийшла заміж, і не народила спадкоємця престолу. Більшість пояснюють її стійке небажання зв'язувати себе узами шлюбу якоюсь вадою, через яку Єлизавета була безплідна. У лист, який написала Марія Стюарт, прямо говориться, що Єлизавета "фізично не така, як ­жінки".

Нагадаємо, у домініканському селі дівчата в 12 років перетворюються на хлопчиків. Генетики розкрили таємниці унікального феномена.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в деяких селах маленькі дівчатка змушені виконувати подружній борг.

Також "Знай.uа" писав, близнята витратили на пластику величезні гроші, і тепер шкодують про це.