Хімічні речовини, що містяться в парфумерії і лосьйонах для тіла, прискорюють статеве дозрівання дівчаток.

До такого висновку прийшли дослідники з Каліфорнійського університету після того, як вивчили вплив певних речовин на дітей в утробі матерії і в подальшому житті, повідомляє Daily Mail.

Для цього американські вчені встановили спостереження за майже 200 дівчатками з моменту їх народження до початку статевого дозрівання. Медики припустили, що деякі компоненти, що входять до складу косметичної продукції наближають настання пубертатного періоду.

Зокрема, мова йде про діетилфталат (парфумерія та косметика) і метілпарабен (крем і лосьйон для рук). Вважається, що хімічні речовини впливають на рівень естрогену в організмі дівчаток.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Також дослідження показало, що статеве дозрівання починалося раніше у дівчаток, якщо їх матері піддавалися впливу триклозану, який міститься в деяких антибактеріальних засобах для рук і зубної пасти.

Авторка дослідження Кім Харлі (Kim Harley) з Каліфорнійського університету в Берклі стверджує, що хімічні речовини в продуктах особистої гігієни заважають природним гормонам в наших тілах.

Рівень хімічної речовини виміряли в сечі матері між 14 і 27 тижнями вагітності. Як заявляють учені, у дівчаток, чиї мами регулярно користувалися продукцією з зазначеними вище хімічними речовинами, менструація почалась на чотири місяці раніше встановленого терміну.

"Більш раннє статеве дозрівання у дівчаток збільшує ризик проблем з психічним здоров'ям та ризикованої поведінки у підлітковому віці, а також раку молочної залози та яєчників у довгостроковій перспективі", — заявила експерт.

Нагадаємо, надмірне захоплення зволожуючими кремами може нашкодити шкірі взимку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 95 % представленої косметичної продукції містять у собі хоча б один інгредієнт, який викликає алергію.

Також "Знай.uа" писав, що альтруїзм на ряду зі здоровим харчуванням і заняттями спорту продовжує життя, заявляє дослідницька група з Університету Британської Колумбії.