Певні хімікати впливають на розміри пеніса у чоловіків.

До такого несподіваного висновку прийшла команда вчених з університету Падуї в Італії після аналізу впливу ПФУ (перфторвуглероди) на рівень тестостерону в організмі людини, повідомляє Daily Mail.

Результати експертизи показали, хімікати можуть призвести до того, що статеві органи стають "коротше і тонше". І цей ефект проявляється не тільки в утробі матері. ПФУ можуть надавати токсичну дію і на підлітків.

Зокрема, вчені виявили, що у молодих чоловіків, які виросли на забрудненій території, пеніси на 12,5 % коротше і на 6,3 % тонше, ніж у інших чоловіків.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дослідники прийшли до такого висновку після того, як виміряли показники пенісів 383 чоловіків, середній вік яких становив 18 років.

Слід зазначити, що ПФУ містяться в упаковках, паперових тарілках, рідини для миття вітрового скла, протипожежної піні і водонепроникної одязі.

Також хімікати входять до складу деяких клеїв, косметики, ліків, електроніки, миючих засобах, полировках і восках, інсектицидів і фарбах.

Однак їх токсична і потенційно канцерогенна дія знаходиться тільки на ранніх стадіях розуміння.

За словами медиків, хімікати можуть міститися в їжі або у воді. Звідси вони потрапляють у кров і можуть бути токсичні для плода при його вживанні матір'ю та підлітками, що піддаються великим гормональних змін.

Для чоловіків вплив ПФУ в утробі матері може привести до більш високого рівня жіночих гормонів у дорослому віці та малому розміру пеніса.

У рамках дослідження чоловіки виміряли пеніси 212 чоловіків, які виросли в районі з високим впливом ПФУ, і 171 чоловіки, які виросли за межами цього району.

У чоловіків, які не зазнали впливу забруднення, середня довжина не ерегованого пеніса становила 10 см, а у чоловіків на забруднених ділянках — 8,75 см.

Їх пеніси також виявилися тонше: 9,65 см порівняно з 10,3 см.

Вчені заявляють, що нічого не можна зробити для вирішення цієї проблеми, поки ПФУ не будуть заборонені або поступово ліквідовані, і навіть тоді проблема, швидше за все, збережеться.

ПФУ є хімічними речовинами, і очікується, що ті, які вже викидаються в навколишнє середовище затримаються там надовго.

Нагадаємо, американські медики працюють над створенням нового засобу контрацепції для чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.uа" нідерландські дослідники з Leiden University Medical Centre встановили причину постійних мігрені у чоловіків.

Також "Знай.uа" писав, що постійний стрес на роботі зменшує вірогідність завагітніти у жінок на 25 %.