Сон буде повноцінним і ефективним, якщо привчити себе засинати у правильний час. Про це розповів лікар-сомнолог.

Фахівець називає злагоджений графік дня – головним немедикаментозних засобом для боротьби з безсонням. Дуже важливо привчити себе лягати і вставати в один і той же час. Самим корисним, на думку медика, є сон з 23:00 до 01:00.

"Неповноцінний неспокійний сон або безсонні ночі – справжній бич сучасних людей. Причин тому безліч — сильний стрес, конфлікти і неспокійні думки, змінний графік роботи, тривала відсутність відпочинку, перепади температури повітря і зміна погоди, недолік фізичної активності, зайва вага і переїдання перед сном, хронічні хвороби та багато-багато іншого" – пояснює лікар-сомнолог.

Крім того, до безсоння більш схильні жінки. Найчастіше на неї страждають старші люди. Весна і осінь вважаються найбільш неспокійними періодами року.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Експерти відзначають, що головним немедикаментозних засобом для боротьби з безсонням є злагоджений графік дня. У разі, якщо дозволяє робота, потрібно привчити себе вставати і лягати спати в один і той же час.

Варто пам'ятати, що найкориснішим вважається сон в період з 23:00 до 01:00. Оптимально засипати хоча б за півгодини до цього періоду. Ймовірно, що перехід на новий графік не вийде відразу, проте вже через тиждень до встановленого часу сну почне відчуватися сонливість і засипати стане набагато легше і швидше.

Нагадаємо, вчені відкрили полювання на супербактерій. Медики шукають нові методи боротьби із стійкими до антибіотиків бактеріями.

Як повідомляв Знай. ua, як мозок розпізнає ворогів і союзників. Вчені з Колумбійського університету виявили область мозку, яка допомагає тваринам ідентифікувати супротивників і соратників.

Знай. ua писав, що психологи розповіли, чому потрібно малювати і дорослим, і дітям. Регулярні заняття малюванням покращують когнітивні здібності молодих і літніх людей.