Чоловіки, які страждають від запалення кишечнику, в п'ять разів частіше хворіють на рак простати.

До такого страшного висновку прийшли дослідники з Північно-західного університету Медичної школи імені Фейнберга після двадцятирічного дослідження, повідомляє Medical Xpress.

Наукова робота вперше виявила закономірність між запальними захворюваннями кишечника і раком простати.

Запальні хвороби кишечника є розповсюдженим хронічним захворюванням, яке включає в себе хвороба Крона та виразковий коліт.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Якщо у чоловіків із запальною хворобою кишечника спостерігається підвищений рівень простатичних специфічних антигенів (ПСА), це може бути ознакою раку простати.

Автор дослідження Шиладжит Кунду (Shilajit Kundu) і його колеги протягом исследнования спостерігали, що у чоловіків із запаленням кишечника є підвищений рівень ПСА.

"Багато лікарів вважають, що ПСА у пацієнтів підвищується тільки тому, що у них запальне захворювання, — скептично заявляє професор Кунду.

В рамках розпочатого обширного дослідження медичні експерти обстежили 1033 чоловіків, які страждають від запальної хвороби кишечника. В якості контрольної групи були використані дані 9306 людина, ніколи не хворіли розладом.

Дослідники спостерігали за двома групами чоловіків протягом 18 років і виявили, що у людей із запальними захворюваннями кишечника значно більше шансів захворіти на рак передміхурової залози і більш високий рівень ПСА.

Тепер вчені з Північно-західного університету Медичної школи імені Фейнберга працюють над розумінням механізму, що приводить до онкології простати в результаті запалення кишечника.

Нагадаємо, гіпнотерапія допоможе в лікуванні синдрому роздратованого кишечника.

Як повідомляв портал "Знай.uа" любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.uа" писав, що люди, які страждають від псоріазу, два рази частіше піддаються ризику розвитку певних захворювань кишечника.