Колаген вважається основним структурним білком шкіри людини і становить близько 75-80 % від самого органу.

"Білок краси" також міститься у дермі, або середньому шарі шкіри і надає їй повноту і пухлість, повідомляє Health.

Колаген можна знайти в кістках, сухожиллях, зв'язках, органах, м'язах, кровоносних судинах та волоссі. Він є основним компонентом наших сполучних тканин.

Люди здавна приймають цей білок. Желатин є вареної формою колагену і формується після кип'ятіння шкіри, хрящів і кісток тварин у воді.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Білок часто використовують як загусник в тортах, йогурті, зефірі, морозиві, супі, кістковому бульйоні і навіть вітамінах (в якості капсул).

Колаген надає шкірі еластичність і молодий вигляд. Але в шкірі також присутній фермент коллагеназа, який руйнує зв'язки в колагені

На жаль, після 25 років наш організм починає виробляти менше колагену. Саме тоді з'являються зморшки, провисання шкіри і ослаблення суглобів.

За словами експертів, споживання колагену підвищує еластичність шкіри і покращує процес відновлення, тим самим стимулюючи формування нового колагену.

Колагенові напої та порошки володіють антиоксидантними властивостями, а антиоксиданти захищають шкіру, обмежуючи вироблення вільних радикалів, які можуть пошкодити клітини шкіри.

Дослідження 2016 року виявило, що добавки з колагеном збільшили зволоження шкіри через вісім тижнів і щільність колагену в дермі через чотири тижні.

Проте медики попереджають, що колаген у добавках чи порошках, не має доведеної переваги перед іншими видами білка.

Щоб дійсно підвищити рівень колагену в шкірі, необхідно споживати достатню кількість овочів і фруктів, здорових жирів і обмежити споживання продуктів, що викликають запалення. І, як завжди, дуже важливо пити багато води.

Використання місцевих кремів, таких як ретиноїди і пептиди на основі вітаміну А, може допомогти збільшити вироблення природного колагену шкіри, однак кращим вибором залишається дієта і здоровий спосіб життя.

Нагадаємо, як захистити шкіру від холодів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" бактерии, які живуть на нашій шкірі, стають все стійкіше до сучасних антибіотиків.

Також "Знай.uа" писав, що вчені виявили гормон, який викликає рак у жінок