Відомо, що всі горіхи, які ми вживаємо в їжу, дуже корисні для нашого організму. Однак у фісташках міститься велика кількість вітамінів групи В і Е, міді, фосфору, марганцю, селену і калію. Про це повідомляє Clutch.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДізнайся більше про корисні властивості фісташок.
Профілактика діабету
Фісташки можуть значно знизити ризик розвитку цукрового діабету. Лише дві порції фісташок в день покриють ту необхідну кількість фосфору, якої буде достатньо для перетворення білків на амінокислоти, а також для збільшення толерантності до глюкози.
Для стрункої фігури
Хоч в горіхах і містяться жири — але всі вони "хороші", тому їх щоденне вживання принесе лише користь.
Для стрункої фігури і гарного зору: корисні властивості фісташок
Єдине, добова доза не повинна перевищувати 30 грамів, що виглядає як невелика жменя, що вміститься в долоньці, так як в 100 грамах фісташок міститься 557 калорій. Найбільше в фісташках цінується значну кількість клітковини і білка, який сприяє процесу схуднення.
Для хорошого зору
Ні одні горішки не покращують зір так, як це роблять фісташки. Вся справа в лютеїні і зеаксантінхі, які містяться у цих горіхах і є антиоксидантами, запобігаючи запалення тканини очей.
Для здоров'я серця
Якщо включити фісташки в свій щоденний раціон, то можна не тільки знизити рівень холестерину і тригліцеридів у крові, але і зменшити запальні процеси в артеріях та судинах.
Для міцних нервів
Крім усього іншого, фісташки можуть стати непоганим заспокійливим, адже в них містяться речовини, що виробляють мієлін — спеціальну оболонку, яка, ізолюючи, захищає нервові закінчення від зайвих навантажень.
Мієлін передає нервові імпульси в головний мозок, а вітамін В6 сприяє правильному взаємодії адреналіну, серотоніну та гамма-аміномасляної кислоти, які регулюють передачу повідомлень через нервову систему.
Як повідомляв портал "Знай.uа", більшість експертів вважають брюссельську капусту відмінним джерелом корисних поживних речовин. У 80 грамах овоча (приблизно п'ять паростків) міститься більше вітаміну С, ніж в апельсині, все необхідне для загоєння ран і багато-багато клітковини.
Також "Знай.uа" писав, регулярне вживання червоного м'яса збільшує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань в 10 разів.