Зволожуючі креми можуть містити речовини, які легко спалахують.

До такого лякаючого висновку прийшли експерти з Агентства по регулюванню лікарських засобів і медичних виробів після обстеження різних косметичних препаратів, повідомляє Daily Mail.

За їх словами, легкозаймисті компоненти (наприклад, парафін) потрапляють не тільки на шкіру, але і одяг, і постільну білизну. Експерти вважають, що ці речовини вже призвели до смерті 50 чоловік у Великобританії.

Слід зазначити, що компоненти можуть залишатися на тканинах навіть після прання. В особливу категорію ризику входять курці.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Раніше вважалося, креми, що містять менше 50 % парафіну не представляють небезпеки. Але випробування показали, що навіть без парафіну ці засоби можуть накопичуватися в тканинах і швидше згорати при пожежі.

Одяг, постільна білизна або перев'язувальні матеріали можуть викликати сильні опіки і навіть смерть при контакті з великими ділянками тіла.

Медики наполягають, щоб виробники писали про небезпеку займання на косметичних засобах, щоб люди розуміли всі ризики від використання кремів і лосьйонів.

Зазначимо, що недавні дослідження також показали: 95 % кремів та лосьонів містять у собі хоча б один інгредієнт, який викликає алергію.

За твердженнями дерматологів, найбільш поширеними гіпераллергеннимі компонентами вважаються суміш ароматів і парабенів.

Дослідники вивчили близько 45 % зволожуючих кремів і встановили, що в кожному з них міститься хоча б один інгредієнт, який викликає роздратування на шкірі.

Провідний дослідник і дерматолог в Медичній школі Фейнберга Стівен Сюй рекомендує використовувати "м'які" зволожуючі креми без аромату і з невеликою кількістю інгредієнтів.

Ідеальним же варіантом для захисту шкіри дерматологи вважають всіма відомий вазелін.

Нагадаємо, все, що потрібно знати про розацеа.

Як повідомляв портал "Знай.uа" 95 % представленої косметичної продукції містять у собі хоча б один інгредієнт, який викликає алергію.

Також "Знай.uа" писав, що надмірне захоплення зволожуючими кремами може нашкодити шкірі взимку.