Інцидент стався у Китаї в провінції Хубей. 53-річна жінка на прізвище Чжан забилася під час прибирання, проте не звернула на це увагу і не стала обробляти рану. Через два дні навколо порізу з'явився синець. Незабаром всі пальці на її лівій руці, крім великого, і всі пальці на правій руці, крім мізинця, почорніли. Про це повідомляє видання The Mirror з посиланням на китайські ЗМІ.

Жінка розповідає, що потемнілі місця спершу почали свербіти і сохнути, потім боліти. Незабаром Чжан майже повністю перестала відчувати їх, повідомляє видання The Mirror.

Стривожена китаянка звернулася до лікаря, їй діагностували гангрену. За допомогою лікування медикам вдалося зупинити розвиток захворювання і покращити стан рук Чжан. Проте вони відзначили, що пацієнтці варто було звернутися за допомогою раніше.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Неймовірним чином лікарям вдалося зберегти руки пацієнтки - її стан значно покращився. Найбільш грізним ускладненням є летальний результат і інвалідизація внаслідок ампутації кінцівок або видалення уражених органів.

Зазначимо, гангрена – це патологічний процес, що характеризується некрозом різних тканин організму, що супроводжується характерним зміною кольору відмерлих ділянок від синюватого до чорного.

Інфекційна гангрена найчастіше виникає через бойові поранення, але іноді може з'явитися через незначні порізи у хворих на діабет. Викликається анаеробними бактеріями роду Clostridium; кишковими паличками, аэробактериями (ентеробактерії), стрептококами і бактеріями роду Proteus.

Причинами розвитку гангрени можуть бути різні фактори, які умовно можна поділити на три групи:

- стани, що призводять до порушення кровотоку в тканинах (закупорка тромбами, тромбоемболами, спазми, анатомічні звуження судин, атеросклеротичні звуження при хворобі Бюргера, цукровому діабеті та ін);

- інфекційні агенти (частіше анаеробні бактерії за типом клостридій, рідше – ентеробактерії, кишкові палички, протей та стрептококова інфекція);

-фізичні, механічні і хімічні фактори (опіки, відмороження тканин тяжкого ступеня, пролежні, травми з порушенням цілісності судин, глибокі опіки лугами, кислотами і т. д.).

Нагадаємо, у британському хоспісі погодилися організувати весілля для жінки, що помирає від раку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Джилліан Меркадо – дівчина, якій в ранньому віці поставили жахливий діагноз – м'язову дистрофію. Але дівчина вирішила, що здаватися ні в якому разі не можна.

Також "Знай.uа" писав, цей чоловік став першою людиною у світі, який переміг смертельне захворювання.