Літні люди, які займаються танцями, рідше отримують серйозні травми через необережность або незграбність.

До такого висновку прийшли дослідники з Токійського міського інституту геронтології після того, як порівняли вплив шістнадцяти різних видів фізичних вправ в якості профілактики інвалідності у літніх жінок, повідомляє Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports

В експерименті взяли участь 1003 японські жінки старшого віку, які проживають у громадах та не мають інвалідності. На початку обстеження всім учасникам було поставлено питання про те, чи займаються вони якимось видом вправ з 16 видів.

На протязі всього часу спостереження інвалідність з'явилася у 130 учасниць (13 %). Коригування даних показала, що заняття танцями знижують ймовірність травмуючих падінь на 73 %. Інші вправи, за словами авторів, мали незначний вплив.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Заняттями танцями вимагають не тільки почуття рівноваги, сили і витривалості, але і когнітивних здатностей: здатності до адаптації і концентрації в залежності від музики і партнера, артистичності для витонченого і плавного руху в хореографії", — заявив провідний автор дослідження Йосуке Осука (Yosuke Osuka).

Інше дослідження показало, що відеоігри з фізичними вправами зменшують хронічний біль у попереку літніх людей на 27 %.

Дослідники Університету Сіднея прийшли до такого висновку після того, як вивчили вплив рухливих відеоігор на людей старше 55 років з використанням Nintendo Wii Fit-U.

Їх результати можна порівняти з перевагами, одержуваними в рамках програм, контрольованих фізіотерапевтами.

Нагадаємо, експерти в області охорони здоров'я стверджують, що регулярні заняття c гантелями і гирями зміцнюють здоров'я людей літньому віці.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники з Лейпцігського університету в Німеччині визначили типи фізичних вправ, які уповільнюють процеси біологічного старіння.

Також "Знай.uа" писав, чому літнім людям потрібно займатися єдиноборствами.