Самі того не знаючи, ми прибираємо холодильник їжу, яка категорично не переносить холоду. Ці продукти варто залишити на столі.

Базилік

Це тропічна рослина, що зберігається при температурі нижче 40 градусів за Фаренгейтом, швидко чорніє. Тому його потрібно зберігати в тіні, а стебла занурити в наповнений водою склянку. Зверху базилік рекомендується накрити пластиковим пакетом із застібкою, щоб рослина дихало і залишався вологим.

Картопля

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Низькі температури перетворять картопляний крохмаль в цукор. Це призводить до піщаної текстурою і злегка солодкуватому смаком овоча. Картопля краще зберігати при температурі 8°С (більшість холодильників встановлюються від 1,5°С до 3°С). Зберігати його потрібно в паперовому пакеті в прохолодній коморі. Сонячне світло накопичує хлорофіл, роблячи картопля зеленим, а іноді і гірким.

Помідори

Холодне повітря змінює хімічний склад помідорів, сповільнюючи процеси, які сприяють наявності свіжого аромату. Більш того, повітря прискорює процеси, унаслідок яких помідори стають тьмяними.

Кави

Волога у вашому холодильнику заподіює шкоду кавових зерен, і ви вже не отримаєте свіжий кави при приготуванні. Кавові зерна потрібно зберігати в герметичній упаковці в темному місці.

Часник

Зубчики часнику краще всього зберігати при температурі 15 градусів за Цельсієм. Покладіть часник в контейнер і помістіть його в прохолодне місце.

Гострий соус

Оцет і консерванти, що містяться в магазинному гострому соусі, не дають соусу зіпсуватися в коморі. А ось у холодильнику він втратить частину своїх смакових властивостей.

Мед

Мед категорично не можна зберігати в холодильнику. При низькій температурі він кристалізується, а ось кімнатна температура ідеально підходить для його зберігання.

Соняшникова олія

Соняшникову олію треба зберігати в прохолодному, темному місці. Зберігання масла в холодильнику призводить до його в'язкості і втрати властивостей.

Нагадаємо, предки передали найкращі рецепти, як правильно зберігати хліб. Якщо озирнутися на кілька десятиліть назад, то можна помітити таку закономірність: хліб міг зачерствіти через кілька днів, але не запліснявіти.

Як повідомляв Знай. ua, від яких страв краще відмовитися в новорічну ніч. Не довіряйте готових страв з супермаркет і перевіряйте термін придатності делікатесів.

Знай. ua писав, про 5 правил харчування від доктора Комаровського, здатних врятувати ваше життя. Ці правила допоможуть вам уникнути отруєння.