Відвідування музеїв, театру, концерту та інших культурних заходів допомагає впоратися з депресією у старості.

Британські вчені стверджують, що літні люди можуть зменшити ризик виникнення афективних розладів на 32 %, просто відвідуючи різні заходи раз на кілька місяців. Щомісячні походи знижують вірогідність на 48 %, повідомляє Medical Xpress.

Висновки дослідження ґрунтуються на десятирічному аналізі, в якому вчені намагалися зрозуміти, як культурні заходи (вистави, фільми, концерти, музеї) впливають на виникнення депресії у 2000 добровольців старше 50 років.

За словами вчених, культурні походи підвищують фізичну активність і соціалізацію, які захищають від депресії.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Відвідування різних заходів знижують стрес і рівень запалення, яке саме по собі пов'язане з афективними розладами.

Більш того, вчені вважають що культурні походи зменшують ймовірність виникнення недоумства, хронічного болю і навіть передчасної смерті.

Тому дослідники настійно рекомендують всім літнім людям не лінуватися відвідувати виставки, концерти, святкові заходи та інші події.

У рамках дослідження вчені проводили серію інтерв'ю і опитали літніх людей для оцінки частоти відвідування учасниками дослідження театру, концертів, опери, кіно, художніх галерей та/або музеїв.

Британські вчені також наголошують, що результати проведеного дослідження враховували вік, стать, стан здоров'я, дохід, рівень освіти, взаємовідносини з сім'єю і друзями, участі в не пов'язаних з мистецтвом соціальних групах та/або фізичних вправ (або відсутності таких).

Нагадаємо, аналіз розміру зіниць дозволяє встановити рівень стрессау людини.

Як повідомляв портал "Знай.uа" японські дослідники з Університету Кагошимы в лабораторних умовах продемонстрували заспокійливі властивості лаванди.

Також "Знай.uа" писав про шість кращих секс-позицій для зняття стресу.