Антидепресанти, ПТСР та тривога збільшують ймовірність виникнення порушення поведінки під час швидкої фази сну.

Дослідження університету Макгілла в Монреалі показало, що чоловіки з більшою ймовірністю страждають від цього розладу, повідомляє Medical Xpress.

Фаза швидкого сну (ФШС)характеризується підвищеною активністю мозку і супроводжується швидким рухом очних яблук. Проте для людей з розладом поведінки під час ФШС, ці сигнали порушуються.

В такому стані сну людина може почати спонтанно кричати, плескати руками, битися, аж до заподіяння шкоди собі чи спящему партнеру.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

"Хоча багато що ще невідомо про цей розлад сну, захворювання може бути викликане ліками або натякати на розвиток хвороби Паркінсона, деменції з тільцями Леві або множинної системної атрофії", — заявив автор дослідження Рональд Постума (Ronald Postuma).

У експерименті взяли участь 30 097 осіб у віці 63 років. Вчені провели скринінг учасників на наявність різних захворювань і опитали їх про стиль життя, поведінку, соціальні, економічні і психологічні фактори.

Потім дослідники виявили 958 осіб (3,2 %) з можливим розладом поведінки при ФШС, після виключення учасників з хворобою Паркінсона, недоумством, хворобою Альцгеймера або апное уві сні.

Дослідники виявили, що люди з розладом сну у два з половиною рази частіше повідомляли про прийом антидепресантів для лікування депресії.

У людей із цим захворюванням в два з половиною рази вище ймовірність посттравматичного стресового розладу. Вони в два рази частіше страждали від психічних захворювань.

Інші результати показали, що чоловіки в два рази частіше, ніж жінки, страждають від можливих розладів поведінки під час швидкої фази сну.

Також люди з можливим розладом сну було на 25 % вище, ніж люди без розладу. Вони частіше пили і курили.

"Ми сподіваємося, що отримані результати допоможуть встановити, як розлад поведінки при ФШС пов'язано з передбачуваним розвитком нейродегенеративних захворювань", — підсумовує професор Постума.

Нагадаємо, нехватка сна провокує бажання харчуватися джанк-фудом.

Як повідомляв портал "Знай.uа", наскільки небезпечний поганий сон для немовлят

Також "Знай.uа" писав, що агресивна поведінка дітей може бути пов'язано з короткими списами певних мозкових хвиль.