Помірне вживання алкоголю зменшує ризик госпіталізації.

До такого висновку прийшла команда медичних фахівців з Департаменту епідеміології і превентивних досліджень після того, як вивчили звички та медичні картки близько 21 000 учасників у ході шестирічного спостереження, повідомляє журнал Addiction.

Вплив алкоголю на здоров'я — тема численних суперечок. Деякі дослідження показали, що помірне вживання спиртних напоїв знижує ризик інсульту, депресії і покращує загальний стан серцево-судинної системи.

Інші дослідження попереджають, що ризики споживання алкоголю переважують вигоди. Наприклад, в ході недавнього всеосяжного огляду існуючих досліджень медики зробили висновок, що безпечного рівня споживання алкоголю не існує.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Останнє дослідження італійських вчених присвячено зв'язок між госпіталізацією з усіх причин і госпіталізацією по конкретним причинам серед 20 682 людей, які не страждали від серцево-судинних захворювань або раку.

Дослідники розділили учасників на "довічних непитущих, колишніх питущих, випадкових питущих і нинішніх питущих" і спостерігали за їх здоров'ям в період з 2005 по 2010 роки.

Вчені встановили, що надмірне вживання алкоголю пов'язане з більш високою ймовірністю госпіталізації, особливо при ракових та алкогольних захворюваннях.

Однак у той же час люди, які "випивають з розумом" рідше потрапляють до лікарні, ніж колишні п'яниці і непитущі.

Слід уточнити, що деякі експерти визначають помірне споживання алкоголю "до 1 напою в день для жінок і до 2 напоїв в день для чоловіків".

"Наше дослідження підтверджує, що помірне споживання алкоголю пов'язане зі зниженням ризику смертності, незалежно від виду захворювання",— заявляє співавторка дослідження Лікія Яков'єлло (Licia Iacoviello).

Проте дослідники відзначають, що наслідки вживання алкоголю не можуть бути зведені до однієї загальній фразі. Слід враховувати його вплив на здоров'я, заснований як на дозі, так і на захворювання.

Нагадаємо, вчені напоїли мух заради ліки від похмілля.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені виявили білковий механізм, який допоможе пояснити природу алкоголізму.

Також "Знай.uа" писав, що сором'язливі люди частіше за інших страждають від тривоги, яка спричинена надмірним вживанням спиртних напоїв.