У жінок, які звикли вставати рано вранці, вище ймовірність завагітніти.

Дослідження, яке провели вчені з Університету Варвіка за участю понад 100 жінок, показало, що у "ранніх пташок" в три рази вище шанс завагітніти у порівнянні з "голубами" і "совами", повідомляє Daily Mail.

Результати наукової роботи, представлені на щорічній конференції Британського товариства з питань народжуваності, також продемонстрували, що серед "сов" цей показник становив лише одну третю.

Медики вважають, що у "жайворонків" високі шанси завагітніти, тому що вони, як правило, здоровіші, займаються фізичними вправами, краще харчуються і рідше хворіють.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Жінки, які прокидаються вранці, зазвичай не курять, рідше страждають від надмірної ваги, діабету і серцево-судинних захворювань.

В рамках наукової роботи дослідники визначали природні годинники жіночого організму, запитуючи їх про час сну в неробочі дні.

Самі головні сови дослідження спали в середині 6 ранку, припускаючи, що вони природним чином засипали близько 2 годин ранку прокинулися в 10 годин ранку.

З іншого боку, жайворонок може прокинутися вже в 5:30 ранку.

Потім в ході трирічного дослідження за участь 102 жінок вчені вперше спробували визначити, завагітніли вони, після чого було трирічне дослідження.

У всій групі 54 % жінок у віці від 23 до 45 років зачали дитину.

Але жайворонки, які спали між 2.30 ранку і 3.30 ранку, почували себе набагато краще, 73 % з них зачали.

Наукова робота підтверджує висновки іншого аналогічного дослідження, проведеного у Фінляндії з участю понад 2600 жінок, згідно з яким у жайворонок майже на 50 % менше шансів завагітніти, ніж у звичайних жінок, що зазнають труднощі зі сном.

Нагадаємо, польські вчені з компанії СoolTec розробили пристрій охолодження яєчок, яке допоможе в лікуванні чоловічого безпліддя.

Як повідомляв портал "Знай.uа" високі дози віагри можуть призвести до порушення колірного зору.

Також "Знай.uа" писав, еректильна дисфункція може бути пов'язана з неправильною роботою конкретної ділянки ДНК.