Вчені запропонували діагностувати наявність розладів аутистичного спектру у дітей за допомогою тесту на слух.

За словами дослідників з Коледжу остеопатіческої медицини Озера Ері, нова методика фіксує зміни тиску в середньому вусі у відповідь на звуки, оцінюючи чутливість і час відгуку на широкий діапазон частот, повідомляє Daily Mail.

Тест на акустичний рефлекс не вимагає втручання в організм немовлят і не піддає їх здоров'я небезпеці. Акустичний рефлекс — це мимовільне скорочення м'язів у вусі, коли ми говоримо або чуємо гучні звуки. М'язи щільно витягаються у "середньому вусі", щоб захистити чутливе обладнання внутрішнього вуха від пошкодження.

Слід зазначити, що існує тісний зв'язок між порушеннями слухової функції і аутизмом. Таким чином вчені припустили, що новонароджені з порушеннями слуху повинні спостерігатися у лікарів на предмет наявності порушень нейроразвития.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Також у дітей з розладами аутистичного спектру зазвичай спостерігаються проблеми з спілкуванням, соціальною взаємодією, вони схильні до повторюваному дій.

Проте більшість випадків підтверджується тільки після досягнення віку чотирьох років, з-за чого раннє втручання неможливо.

Поточний скринінг на наявність аутизму зазвичай не виявляє наявність розладу до тих пір, поки не виявляються соціальні або словесні відхилення.

Слухова функція може бути використана для того, щоб викликати підозру або виявити дітей з високим ризиком розвитку розладів аутистичного спектру на більш пізніх стадіях життя.

Мета раннього виявлення та діагностики — покращення якості життя людей з розладами аутистичного спектру.

Додаткові дослідження в цій областях призведуть до кращої інтеграції в життя дітей з розладами аутистичного спектру.

Нагадаємо, команда дослідників з Університету Брігама Янга і Університету штату Юта запропонувала нову методику вивчення розладів аутичного спектру.

Як повідомляв портал "Знай.uа" брак серотоніну призводить до розвитку аутизму.

Також "Знай.uа" писав, жінки, які приймать парацетамол під час вагітності, можуть послабити інтелектуальний розвиток майбутньої дитини.