Медики закликають виробників ополіскувачів для порожнини рота і зубних паст почати використовувати чорницю при виробництві своєї продукції.

Дослідники з Фонду здоров'я порожнини рота стверджують, що ці ягоди допомагають знизити ризик виникнення карієсу, пригнічуючи активність бактерій у порожнині рота, повідомляє Daily Mail.

Справа в тому, що чорниця містить величезну кількість поліфенолів, які є антиоксидантами і захищають організм від вільних радикалів.

За словами вчених, "поліфеноли затримуються в нашій слині і продовжують допомагати нашому роті, навіть після того, як ми з'їли ягоди".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дослідники з Університету Квінсленда протестували вплив екстрактів журавлини, чорниці та суниці на бактерії порожнини рота.

Провідний автор дослідження Нігель Картер (Nigel Carter) Школи стоматології Університету Квінсленда, запропонував використовувати ці плоди в якості "природноъ зброї" проти карієсу.

За словами лікарів, чорницю можна їсти у сирому вигляді разом з пластівцями для сніданку або, наприклад, додати в йогурт, так як багато хто вважає, що смак журавлини надто терпкий.

Оскільки ягоди містять натуральний цукор, краще вживати їх під час їжі, а не в якості закусок.

Медики нагадують, що практично всі фрукти і ягоди містять цукор. Це означає, що при великій кількості і занадто частому вживанні він все ще може представляти небезпеку для зубів.

Слід зазначити, що поліфеноли, що містяться в чорниці, так і в журавлині, добре зарекомендували себе в якості захисників від хвороб серця і раку.

Ягоди також містять антиоксиданти, які насичують організм вологою і є хорошим джерелом волокон, а також інших поживних речовин.

Нагадаємо, щоденне вживання чашки чаю або жмені ягод захищає від серцевих захворювань.

Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо ви п'єте натуральний кава щоранку, то у нас для вас гарні новини.

Також "Знай.uа" писав, що шоколад чай і кава в поєднанні з добавками цинку продовжують життя.