Команда дослідників з Копенгагенського університету успішно протестувала вакцину проти малярії.

Вчені застосували звичайний метод для перевірки ефективності нових ліків, провівши так зване подвійне сліпе дослідження, повідомляє Science Daily.

Вакцину випробували на 36 німецьких добровольцях. Після введення ліків випробуваним вдалося визначити правильну імунну відповідь антитілами проти малярійних паразитів в крові без серйозних побічних ефектів.

Слід зазначити, що німецькі випробовувані не були піддані впливу малярійних паразитів і, отже, ніколи не хворіли тропічної інфекцією.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Таким чином вченим вдалося продемонструвати безпеку і можливу ефективність вакцини перш, ніж препарат буде використаний на африканських жінках, вразливих і схильних до ризику розвитку малярії під час вагітності.

"Ми співпрацюємо з лікарнями Беніну в Африці, що дозволяє проводити дослідження серед жінок, схильних до розвитку цього захворювання. Ми розраховуємо опублікувати результати цих досліджень десь в наступному році", — стверджує співавтор дослідження професор Алі Саланти (Ali Salanti).

За словами вчених, розробка і виробництво вакцини здійснилися завдяки співпраці з державними структурами.

Клінічні випробування ліків, як правило, коштують чимало. Тому фармацевтична промисловість розробляє і тестує безпеку вакцин перед їх випуском на ринок. Але в цьому випадку дослідники власними силами перевірили ефективність препарату.

Наступний крок — клінічне випробування другої фази, яка покаже може вакцина запобігти розвитку малярії у природних умовах.

Нагадаємо, американські вчені розробили новий метод боротьби з метициллинрезистентными золотистими стафілококами.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені створили нову єдину вакцину від сибірської виразки і легеневої чуми.

Також "Знай.uа" писав, що медики знайшли новий спосіб здолати "стійких" бактерій.