Якщо ви стежите за трендами у світі дієт, то напевно чули про методику періодичного голодування.

OMAD-дієта або One Meal a Day (дослівно один прийом їжі в день) полягає в тому, щоб голодувати 23 години поспіль, а потім один раз щільно і добре наїстися, повідомляє Health.

Як і у багатьох дієт, у OMAD свій набір правил. Для початку, одноразовий прийом їжі повинен здійснюватися в одному і тому ж чотиригодинному інтервалі кожен день.

Дозволяється пити напої, але вони повинні бути низькокалорійними: чорна кава або вода.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Плюс OMAD-дієти в тому, що вам не потрібно замислюватися про калорії у їжі або про те, скільки ви з'їсте за один присід.

Чи допомагає OMAD-дієта позбутися зайвих кілограмів?

Деякі експерти стверджують, що голодування призводить не тільки до втрати ваги, а також захищає від хронічних захворювань. Інші дослідження показують, що періодичне голодування допомагає регулювати рівень глюкози в крові.

Тим не менш, користь від OMAD-дієти, швидше за все, буде недовговічною. Недоліки очевидні: відмова від їжі протягом 23 годин, ймовірно, призведе до серйозного голоду, нестачі енергії, втоми і так далі.

До того ж висока ймовірність, що єдина їжа, яку ви будете приймати по закінченню 23 годин — джанк-фуд: картоплю фрі, чізбургер, шаурма, список можна продовжувати нескінченно. Слід зазначити, що вибір їжі не суперечить дієті.

Однак може негативно відіб'ється на здоров'ї шлунка, печінки, судин, серця та інших органів.

Так що ж їсти на OMAD-дієті?

Оскільки доведеться заповнювати калорії за весь день, не соромтеся харчуватися продуктами з великою кількістю корисних жирів: авокадо, оливкова олія і горіхи.

Тим не менш дієтологи скептично налаштовані і рекомендують утриматися від такого засоби схуднення або знайти менш екстремальну дієту.

Нагадаємо, яка дієта підходить саме вам — кето або середземноморська.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.

Також "Знай.uа" писав яка дієта дійсно працює: без вуглеводів або без жирів.