Сон - це базова потреба організму. Однак вчені досі не можу точно сказати, для чого він потрібен. Але без сну людина прожити не може. Та все ж надлишок сну може шкідливо позначитися на організмі людини.

Вчені стверджують, що надлишок сну шкодить роботі серцево-судинної системи, пише healthystyle.info.

Фахівці провели масштабне дослідження, в якому взяли участь майже 400 тисяч осіб. Вчені детально вивчили стан їхнього здоров'я, а також режим дня. Вони спостерігали за учасниками дослідження протягом 13 років.

За цей період померли 711 добровольців від захворювань серця. Науковці виявили, що всі вони спали понад 8 годин на добу. Таким чином вчені дійшли висновку, що ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи у любителів поспати збільшується на 28%.

Також результати дослідження показали, що жінки частіше за інших страждають від надлишку сну. Однак фахівцям поки ще не вдалося встановити точних причин, які провокують виникнення такої тенденції.

Водночас недостатня кількість годин сну також негативно позначається на стані здоров'ї людини. Медики попереджають, що людям шкідливо спати менше 4 годин на день. Якщо ж ви нехтуєте цим правилом, у вас на 50% збільшується ризик виникнення захворювань серця.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що багато дорослих впевнені, що знають про секс, якщо не все, то дуже багато. Однак на ділі виявляється, що існує чимало цікавих і навіть несподіваних фактів, про які ви і не підозрювали.

Як повідомляв портал "Знай.uа", кава є одним з найпопулярніших напоїв у всьому світі. Однак медики вже не перше десятиліття сперечаються про те, наскільки корисний і шкідливий даний напій для організму. Для того, щоб вживання кави не позначилося негативно на здоров'я, потрібно слідувати цим декількох рекомендацій.

Також "Знай.uа" писав, вчені назвали найбільш ефективну дієту в світі: дозволені продукти, меню і результати.