Медики працюють над створенням пігулки проти ожиріння.

Зокрема з Університету Мічигану кажуть, що виявили гормон, який регулює спалювання жиру в організмі, повідомляє Daily Mail.

За їх словами, експерименти на мишах показали, що блокування роботи гормону призводить до зниження ваги гризунів і поліпшенню їх метаболічного стану.

Слід зазначити, що у нашого організму існує кілька гормонів, що впливають на ожиріння.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Грелін підвищує апетит і радить організму, коли припинити спалювати калорії при низьких запасах енергії, а лептин пригнічує апетит і збільшують кількість спалюваних калорій.

У рамках дослідження вчені знайшли гормон під назвою ЦСК або цукуши (tsukushi), який виробляється печінкою і зупиняє обмін речовин, коли організм витрачає велику кількість енергії.

Так, наприклад, коли мишей поміщали в умови з низькою температурою, рівень ЦСК підвищувався, тому що їх організм працював на вироблення тепла.

"Ми вважаємо, що ЦСК якимось чином компенсує витрату енергії. Коли відбувається швидка втрата енергії, гормон гальмує обмін речовин", — вважає старший автор дослідження Цзянди Лин (Jiandie Lin).

Для перевірки своєї теорії команда розділила мишей на дві групи: до першої увійшли миші без гормону; до другої — контрольні тварини.

Коли лабораторні гризуни тимчасово залишались без їжі, ті, у кого не було гормону, втрачали набагато більше ваги, ніж контрольні миші.

У мишей без ЦСК також спостерігалася висока температура тіла, так як, за словами вчених, тварини спалювали більше енергії.

Потім дослідники помістили обидві групи гризунів на дієти з високим вмістом жиру. Контрольна група мишей подвоїла свою вагу, в той час як ті, у кого немає ЦСК, збільшили його лише приблизно на 30 %.

У майбутньому команда планує вивчити, чи існує зв'язок між ЦСК і так званим бурим жиром, який спалює енергію, і терапією, яка завадить ЦСК "гальмувати" обмін речовин, наприклад, за допомогою таблеток.

Нагадаємо, вісцеральний жир провокує розвиток слабоумства у чоловіків і жінок.

Як повідомляв портал "Знай.uа" мікробіологи виявили сигнальну молекулу, яка відповідає за розсмоктування черевного жиру під час спортивних вправ.

Також "Знай.uа" писав, що медичні фахівці вважають, що ефективна вакцина проти деменції буде створена через 10 років.