Дезінфекція ультрафіолетом усуває 97,7 % патогенів в клінічних умовах.

Дослідники вивчили технологічну платформу PurpleSun, яка може бути використана для дезинфекції операційних, палат пацієнтів та медичних приміщень, повідомляє American Journal of Infection Control.

За словами вчених, на відміну від інших дезинфікуючих засобів (наприклад, хімікатів), які потрібно кілька хвилин, щоб ліквідувати патогенні мікроорганізми, PurpleSun опромінює все поверности за кілька секунд.

Сфокусований багатофакторний ультрафіолетовий пристрій PurpleSun може впливати на оточення з усіх боків і використовує більш високі рівні інтенсивності УФ-випромінювання через 90-секундні інтервали.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Більше 3000 мікробіологічних зразків після 100 різних хірургічних втручань були ліквідовані в операційних і навколо них у трьох різних лікарнях в столичному районі Нью-Йорка. Наглядне дослідження вважається першим, в якому при перевірці ефективності технології УФ-дезінфекції використовувався п'ятиточковий відбір проб.

"Технологія ультрафіолетового випромінювання не замінить ручну чистку та дезінфекцію хімічними речовинами, але їй знайдеться застосування в медичних установах. Ця технологія може оптимізувати екологічну чистоту, що призведе до зниження кількості патогенів, які потенційно можуть викликати інфекцію", заявила Донна Армеліно, віце-президент компанії Northwell Health щодо профілактики інфекцій і провідна авторка дослідження.

За словами доктора Армеліно, мета дослідження полягала в тому, щоб визначити, наскільки ефективна методика ультрафіолетового випромінювання для дезінфекції лікарняних приміщень.

Нагадаємо, чи можуть лампи денного світла компенсувати нестачу вітаміну D.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стетоскопи можуть представляти небезпека для здоров'я пацієнтів.

Також "Знай.uа" писав, що бактерії, які живуть на нашій шкірі, стають все стійкіше до сучасних антибіотиків.