Кишкова паличка, золотистий стафілокок, грип — це не повний перелік бактерій і вірусів, якими усіяні екрани вашого смартфона.

Дослідження 2017 року довело, що на девайсах мешкає в 10 разів більше бактерій, ніж в туалетах. І справа в тому, що багато людей забувають банально протирати телефон, з-за чого хвороботворні організми накопичуються і починають становити загрозу, пише Health.

Експерти рекомендують протирати смартфон хоча б раз в день, щоб зменшити ризик розповсюдження інфекції. Також важливо дотримуватися власної гігієни — регулярно мити руки.

"У більшості телефонів сенсорні екрани, куди бактерії потрапляють через руки, а потім на обличчя, а потім передаються між нами", — затверджує мікробіолог Чарльз Герба (Charles Gerba) з Університету Арізони.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Існує п'ять способів догляду за чистотою девайса:

1. Мікрофібра

Найпростіший спосіб відчистити телефон не тільки від бактерій, але і маслянистих плям та відбитків. Тканина, вироблена з волокон поліефіру, повсюдно використовується для прибирання.

2. Розчин спирту і води

Мікрофібра працює ефективніше з цим розчином, що складається на 60 % із спирту і 40 % води. Замочіть тканину і протріть гаджет, а потім ще раз пройдіться сухим краєм матеріалу.

3 Серветки для дезінфекції

Продаються в кожній аптеці і магазині. Крім того, завжди знадобляться, щоб протерти самі руки, а не тільки гаджет.

4. Антисептики для рук

Ми вже говорили і повторимо ще раз — постарайтеся регулярно мити руки: після магазину, транспорту і контакту з грошима. Для цього також можна використовувати спецiальнi дезінфікуючі засоби.

5. УФ-стерилізатор

Якщо вам не хочеться возитися з серветками і розчинами, то давно вже розроблений спеціальний девайс для очищення телефону.

Гаджет вставляється в стерилізатор, який випускає ультрафіолет і знищує понад 90 % бактерій. За словами виробників, промені руйнують ДНК. Процес займає від 5 до 6 хвилин.

Нагадаємо, медики винайшли "розумні наклейки", які моніторять показники здоров'я і ймовірність виникнення різних захворювань.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, американським вченим вдалося виростити фрагмент сітківки людського ока.