Мартіна зі штату Мен (США) була здоровою дитиною, поки два роки тому не прокинулася з кропив'янкою по всьому тілу. Мати дівчинки, хоч і була медиком, не могла визначити, в чому причина такої реакції. Про це повідомляє Daily Mail.

У лікарні виявили алергічну реакцію на якусь невідому речовину.

Пізніше виявилося, "невідомими речовинами" були запахи, тепло, рослинне масло, і навіть молекула миючого засобу. Все це могло стати причиною анафілактичного шоку. Навіть слабкий запах різних речовин може у неї викликати анафілактичний шок.

Більшу частину часу Мартіна змушена була сидіти в кімнаті без сонячного світла, адже він теж міг викликати аллегрию.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

15-річна Мартіна зобов'язана носити маску на відкритому повітрі, вона не може ходити в школу і бачитися з друзями через свій стан.

Але зовсім недавно у дівчинки з'явився чотириногий друг — собака Кайоме, яку дівчинці подарували батьки. З Кайоме можна гуляти і не боятися за своє життя.

Це незвичайна собака, а спеціально тренована. У минулому році мати Мартіни дізналася, що службова собака може допомогти її дочці, і вони змогли отримати її, зібравши 10 000 доларів (7800 фунтів).

Мартіна зізналася:

"Кайоме змінила моє життя. Мені з нею набагато безпечніше. Я знову можу вести соціально активне життя. Вона змушує мене відчувати себе менш самотньою, вона навіть перевіряє мене серед ночі".

З її появою життя Мартіни змінилася в кращу сторону. Тепер їй можна гуляти в супроводі Кайоме, яка здатна вловити найменшу зміну в тілі господині — коли у неї починається приступ, її тіло змінює запах, і пес це миттєво вловлює.

Завдяки винятковому нюху Койоме, рятували дівчинку вже безліч разів.

Нещодавно кількість нападів почала скорочуватися: раніше їх було по три-чотири за тиждень, тепер же, напад буває приблизно 1 раз на 3-4 тижні. Можливо, вона стане причиною повного одужання Мартіни, але поки лікарі не дають ніяких прогнозів.

Нагадаємо, алергічні опіки перетворили життя дівчини в суцільне пекло. Те, що вона залишилася в живих — справжнє диво. Шрами на тілі француженки тепер все життя будуть нагадувати їй про наявність рідкісного захворювання.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 7-річний хлопчик втратив частини мозку, він не тільки вижив, а й розвивається відповідно до віку.

Також "Знай.uа" писав, 11-річному жителю Аляски Лукасу Старру не пощастило народитися з вкрай рідкісним розладом. Тіло хлопчика повністю вкрите родимками різного розміру.