Дослідники зі Школи психології Університету Сан-Вінсента тестують нові терапевтичні підходи у лікуванні нападів паніки.

Експерти пропонують адаптовану онлайн-версію когнітивно-поведінкової терапії (КПТ), котра, як вже відомо, ефективна для деяких людей з тривожним синдромом і депресією, повідомляє Medical Xpress.

"Ми перевіряємо, чи можна взяти цю захоплюючу інтенсивну модель та надати її в режимі онлайн, щоб допомогти людям із сільської місцевості та віддалених районів, а також людям, які не можуть відвідувати терапію", — пояснила провідна авторка дослідження Ейлін Стех.(Eileen Stech).

За словами експертів, частота нападів не завжди дозволяє діагностувати тяжкість розладу; деякі люди можуть пережити всього лише жахливий напад паніки, а потім весь час боятися майбутніх нападів.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Добровольці, що беруть участь у випробування методу, повинні будуть виділяти від трьох до чотирьох годин у день на терапію тривалістю тиждень.

Протягом цього часу учасники проходять уроки, які пояснюють, як подолати панічний розлад з допомогою КПТ.

Решту часу учасники повинні на собі перевірити ефективність уроків. Ключовим компонентом терапії є вплив, тобто вплив на себе тригера паніки, якими можуть виступати певні відчуття, місця або ситуації в організмі.

За допомогою нового методу добровольці проходять спеціальні вправи, які допомагають їм переоцінити ці страхи.

Протягом усього тижня учасники можуть також отримувати консультацію від лікарів електронною поштою і телефоном, це допоможе завершити їм вправи.

Потім ще через тиждень і два місяці команда дослідників проводить повторне анкетування учасників, яке дозволить скласти висновки про успішність методу.

Нагадаємо, вчені розробили додаток, який вміє передбачати суїцидальні настрої.

Як повідомляв портал "Знай.uа" колір ваших очей може відбитися на настрої в зимовий час.

Також "Знай.uа" писав все, що потрібно знати про панічних атаках.