Популярний український дієтолог Світлана Фус розвінчала один з головних міфів про правильне харчування. Передає Clutch.

"Найчастіше про розвантажувальні дні згадують після рясного застілля, у надії скинути те, що наїли за дні свят. Насправді, голодні розвантажувальні дні, так само як і монодієти (гречана, яблучна, сирна, кефірна, м'ясна і т. д.) не мають сенсу. І швидше навіть шкідливі, ніж корисні. Твоє харчування має бути збалансованим кожен день і намагатися згладити переїдання голодуванням не потрібно", — пише Світлана Фус у своєму Instagram.

Світлана пояснила, чому розвантажувальні днів не тільки не допомагають схуднути, але й можуть завдати шкоди організму.

Як пише дієтолог, за кілька днів застіль практично неможливо набрати зайвий жир. Щоб додати 1 кг жиру, потрібно з'їсти на 7 тис. кілокалорій більше норми, що дорівнює трьом кілограмам олів'є.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Як правило "плюс" на вазі — це рідина, що затрималась в організмі через надлишок солі, жиру і цукру у святкових стравах. Якщо повернутися до звичайного харчування вся ця рідина швидко піде.

Після розвантажувального дня можна побачити, що вага зменшилася, але це тільки ілюзія. Жир таким чином і в такій кількості не зменшиться за один день.

Відсутність калорій, вітамінів і мінералів для організму більш шкідлива, ніж попереднє застілля. Розумніше буде компенсувати надлишок зїденого невеликим дефіцитом калорій у наступні кілька днів.

Тривале низькокалорійне харчування призводить до уповільнення обміну речовин і поступового збільшення відсотка жиру в організмі.

Нагадаємо, дієтолог Світлана Ніколаєнко розвінчала міф про необхідність їсти суп.

Раніше Знай.uа повідомляв, зірки розповіли, як можна схуднути на розмір всього за тиждень.

Також Знай.uа писав, експерти розвінчали головні міфи про здоровий спосіб життя.