Люди з татуюваннями мають більше партнерів, однак і частіше страждають від психічних розладів різного спектру.

Дослідження команди з Університету Маямі також показали, що "татуйованим" властива ризикована поведінка: куріння, потрапляння у в'язницю і більше сексуальних партнерів, повідомляє Daily Mail.

Також люди з татуюваннями частіше страждають від проблем зі сном.

Вчені сподіваються, що їх відкриття спонукає дерматологів і медичних працівників більш пильно ставити питання про поведінку своїх пацієнтів, якщо вони помітять татуювання.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Раніше дослідження, проведене Медичним центром Університету Рочестера в 2001 році, показало, що татуйовані підлітки частіше курять травку, п'ють і пропускають школу на відміну від їх однолітків без "татушок".

Нове дослідження вивчило поведінку і звички понад 2000 дорослих американців. В липні 2016 року добровольців опитали, чи мають вони татуювання, а також задали питання, пов'язані зі здоров'ям: чи були у них коли-небудь діагностовано проблеми з психічним здоров'ям або проблеми зі сном.

Респондентам також ставили три питання, пов'язані з "ризикованою поведінкою": чи курили вони в даний час, полягали під варту в тюрмі і про наявність сексуальних партнерів

Опитування показало, що дорослі, у яких були татуювання, з більшою ймовірністю займалися всіма трьома видами діяльності.

Вони також піддаються підвищеному ризику бути діагностованими з психічними розладами або розладами сну.

"Попереднє дослідження також показало зв'язок між наявністю татуювання і ризикованою поведінкою", — сказав провідний автор дослідження Кароліна Мортенсен, доцент кафедри менеджменту та політики в галузі охорони здоров'я Університету Майамі.

Нагадаємо, вчені розробили тату, які попереджають про сонячних опіках.

Як повідомляв портал "Знай.uа", крихітний протез, який вставляє в суглоб великого пальця, полегшить біль при артриті кер.

Також "Знай.uа" писав, біомедичні інженери з Університету Еморі розробили додаток для неінвазивного виявлення анемії.