Кембриджські вчені знайшли механізм, який дозволяє деяким людям їсти, скільки захочеться і не набирати зайвих кілограмів.

Команда дослідників під керівництвом професора Садафа Фарукі (Sadaf Farooqi) вивчила групу близнюків і виявила, що на зміну маси тіла в значній мірі впливають наші гени, повідомляє PLOS Genetics.

Вчені зібрали показники здоров'я 2000 струнких людей без яких-небудь медичних показань або порушень харчування. Експерти співпрацювали з лікарями з усієї Великобританії, відбираючи зразки слини для аналізу ДНК і задаючи учасникам питання про загальний стан їх здоров'я і спосіб життя.

Слід відступитися і пояснити, що наша ДНК складається з послідовності молекул, відомих як пари підстав A, C, G і T, які утворюють генетичні області.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Їх порядок відповідає за те, як наше тіло функціонує і зміни орфографії, наприклад, буква С замість букви А, може вплинути не тільки на колір волосся і очей, але також і на вагу людини.

У рамках дослідження група вчених виявила кілька поширених варіантів гена, які й раніше звинувачували в ожирінні. Крім того, експерти виявили нові генетичні регіони, які відповідають за тяжке ожиріння, а деякі з них — здорову худобу.

Щоб подивитися, який вплив ці гени вплинули на вагу людини, дослідники підсумували внесок різних генетичних варіантів для розрахунку оцінки ризиків.

Важливо зазначити, що команда довела, що в ДНК худих людей рідше зустрічається гени, що провокують ожиріння.

Таким чином стрункі люди мають менше генів, які підвищують шанси на виникнення надмірної ваги.

"Легко судити і критикувати людей за їх вагу, але наука показує, що все набагато складніше. Нам набагато складніше контролювати свою вагу, ніж ми думаємо", — заявляє професор Фарукі.

Нагадаємо, міжнародна команда дослідників опублікувала доповідь, присвячену новому раціону харчування, який, як вони вважають, покращить здоров'я людства і стабілізує продовольче виробництво в усьому світі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.

Також "Знай.uа" писав, яка дієта дійсно працює: без вуглеводів або без жирів.