Регулярні болі в горлі можуть натякати на наявність більш серйозного захворювання.

Команда дослідників з Університеті Ексетера вивчила показники здоров'я понад 800 пацієнтів і виявила, що люди, у яких при хворому горлі спостерігалися задишка і хрипота, мали на 5 % вищі шанси захворіти на рак гортані, повідомляє Daily Mail.

Типу пухлин гортані

Раніше керівництво Національного інституту охорони здоров'я та удосконалення медичної допомоги вже рекомендувало проводити детальну діагностику, якщо виникає хрипота або раптовий набряк шиї.

Медики вважають, що їх дослідження продемонструвало потенційну серйозність деяких комбінацій симптомів, які раніше не враховувалися онкологами.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У рамках дослідження вчені використали історії хвороби понад 600 лікарів загальної практики в рамках дослідження клінічної практики Datalink, яка проводиться у Великобританії.

Стадії раку горла

Слід зазначити, що щорічно у понад 1700 осіб діагностують рак гортані, із них 80 % — чоловіки.

Як стверджують дослідники, за останні 20 років кількість діагнозів раку горла збільшилася майже на третину, причому вживання тютюну і алкоголю тісно пов'язане з цим захворюванням.

Тим часом кембриджські вчені розробили тривимірну модель раку у віртуальній реальності, дозволивши буквально інакше поглянути на це небезпечне захворювання.

За словами дослідників, зразок пухлини, взятий у пацієнта, можна детально вивчити під будь-яким кутом, з нанесенням на карту кожної окремої клітини.

Віртуальний аватар вченого біля структури пухлини

Крихітні шматочки тканин розрізали, відсканували, а потім пофарбували маркерами, щоб підкреслити їх молекулярний склад і характеристики ДНК. Потім тривимірну пухлина відтворили у віртуальній реальності.

За словами вчених, така методика дозволяє обстежити пухлина декількох пацієнтів з будь-якого ракурсу.

Нагадаємо, пристрій, що працює за принципом алкотестера, революціонізує виявлення онкологічних захворювань.

Як повідомляв портал "Знай.uа", команда вчених з Університету Гріффіта і Університету Аделаїди запропонувала нову методику діагностики раку яєчників.

Також "Знай.uа" писав, комбіновані протизаплідні засоби зменшують ймовірність розвитку раку яєчників серед молодих жінок.