Вчені пов'язують руйнівний для кісткової тканини ефект від лікування антибіотиками з тим, що ліки призводять до порушення балансу кишкової мікрофлори, пише ScienceDaily.

Вживання цих ліків викликає протизапальну реакцію з боку імунної системи організму.

Відповідь імунітету на прийом антибіотиків веде до підвищення рівня активності молекул в крові.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дослідники прийшли до думки, що у тварин під впливом антибіотиків, розвиваються якісні та кількісні зміни мікрофлори кишечника.

Нагадаємо, лікарі відкрили несподівану властивість антибіотиків: відстрочують старість.

До такого висновку прийшла команда дослідників з Лабораторії трансляційної медицини Університету Солфорда після того, як вивчили вплив медичних препаратів на здорові і старіючі клітини, отримані з шкіри і легенів людини, повідомляє Medical Xpress.

зокрема, мова йде про азитромицине. Медики встановили, що однієї дози препарату більше, ніж достатньо, щоб скоротити клітинне старіння з ефективністю близько 97 %. Хороша новина в тому, що ліки ніяк не впливає на здорові клітини.

Азитроміцин вважається антибіотиком з м'яким дією, що, як доведено, збільшує тривалість життя на кілька років у пацієнтів з діагнозом кістозний фіброз.

Як повідомляв портал "Знай.uа" фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.

Експерти стверджують, що фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.

Наприклад, одне дослідження, проведене на початку цього року, показало, що аеробні вправи допомагають зміцнити здоров'я мозку, запобігаючи нейродегенеративні захворювання, пише Medical News Today.

Також "Знай.uа" писав антибіотик в м'ясі: Супрун розповіла, як все зробити правильно.

В результаті широкого застосування антибіотиків у тваринництві, з'являються нові стійкі бактерії.

Про це заявила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Зазвичай, коли м'ясо тварини, яка вживав антибіотики, потрапляє у продаж, там залишаються вже залишки цих препаратів. Більшість з них потім знищується під час термічної обробки м'яса - смаження, варіння, приготування в мікрохвильовій печі і запікання. Тому загрозу перш за все представляють не антибіотики в м'ясі, а стійкі до них бактерії, які також там можуть бути присутніми. Такі бактерії не вразливі до антибіотиків, а тому від хвороб, які вони викликають, вилікуватися дуже важко - розповіла Супрун.