Фахівці стверджують, що чоловік цілком зможе прожити без м'яса, включивши в свій раціон деякі продукти.

Згідно з проведеним дослідженням, результати якого були опубліковані в журналі The Lancet, рано чи пізно людству доведеться відмовитися від білків тваринного походження, тобто від м'яса. Про це повідомляє Clutch.

Щоб це не вплинуло на функціонування організму, в раціон будуть включатися наступні 4 продукту:

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

Морські водорості

Фахівці стверджують, що цей продукт — не такий вже простий, і зовсім не трава, а свого роду суперфуд, який за поживними властивостями нічим не поступається курячим яйцям. Морські водорості добре насичують організм і легко засвоюються.

Сучасні вчені прийшли до висновку, що за своїм хімічним складом морські водорості практично ідентичні плазмі людської крові, що не дивно, оскільки даний продукт є, по суті, реліктовою їжею, тому і засвоюються організмом людини практично повністю.

Комахи

Як би дивно це не звучало, але незабаром нам доведеться перейняти традиції східних країн, включивши в свій раціон комах. Втім, чому б і ні?

М'ясо членистоногих — прекрасне джерело білка, безлічі корисних жирних кислот, кальцію, заліза, вітамінів групи В. До того ж, комахи набагато швидше дозрівають і розмножуються, вимагають набагато менше землі і води, що робить їх виробництво екологічно кращим у порівнянні з вирощуванням тварин.

Квасоля

Дослідники стверджують, що за вмістом білка квасоля мало чим поступається м'ясу. До того ж, це дуже корисно.

Квасоля дуже багата мікро - і макроелементами, такими як фтор, залізо, фосфор, калій, кальцій і магній. А за кількістю міді і цинку, які вважають елементами жіночої краси, квасоля перевершує більшість овочів. А ще вона містить вітаміни С, РР, В1, В2, В3, В6 і Є.

Калорійність квасолі залежить від сорту. Так у червоній – 300 ккал, в білій більше – 100, а в зеленій стручковій всього близько 25.

Горіхи

Ще один дуже корисний білковий продукт, що містить у собі різні мінерали, корисні жири та вітаміни. А їх вирощування ще більш легке і екологічно виправдане навіть у порівнянні з комахами.

Дієтологи давно твердять, що горіхи - важлива складова будь-якого правильного і здорового раціону. І рекомендують жувати їх хоча б час від часу.

Нагадаємо, американські вчені порівняли вплив веганскої і м'ясної дієти на здоров'я людини.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сніданок з жирних і солодких продуктів викликає зміни в мозку. Вони призводять до дефіциту пам'яті, подібних до тих, що спостерігаються у людей з ожирінням.

Також "Знай.uа" писав, дієтологи спростували міф про шкідливість пізньої вечері.