Буквально недавно вчені з Гарвардського університету навчилися визначати здоров'я чоловіка за кількістю віджимань, які він може зробити за один підхід. Про це пише видання Journal of the American Medical Association.

Так, дослідники визначили взаємозв'язок між здоров'ям серцево-судинної системи у чоловіка і кількістю віджимань, які він здатний виконати.

Відзначається, що експерти протягом десяти років аналізували показники співробітників пожежних департаментів у штаті Індіана (Сполучені Штати).

В результаті дослідження стало відомо, що фізично здоровий чоловік повинен зробити не менше сорока віджимань. З таким показником, кажуть вони, ризик виникнення серцево-судинних захворювань відразу на 96% нижче, ніж у тих, хто не може віджатися і десять раз. Крім того, у тих, хто робив двадцять-тридцять віджимань, цей показник був 75%.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

До слова, вогнестійка піна, яка зустрічається в меблях і вінілових підлогах, становить небезпеку для здоров'я дитини. Як показали дослідження доктора Хізер Стейплтон, у дітей, які живуть у будинках з цими матеріалами, рівень токсинів в крові і сечі в 15 разів вище.

Нагадаємо, якщо вживати деякі лікарські препарати регулярно, можна заробити інсульт або серцевий напад. Дослідники з Тайваню розповіли, що в першу чергу небезпечні популярні знеболюючі препарати ібупрофен, диклофенак, целекоксиб, мефенамінова кислота і напроксен.

Як повідомляв портал Знай.ua, власні імунні клітини організму можуть захистити нас від усіх вірусів грипу. Поточні щеплення не завжди ефективні проти всіх штамів грипу, однак нові дослідження можуть незабаром змінити ситуацію.

Також портал Знай.ua писав, що щорічно в світі мільйони людей вмирають від серцевих хвороб, тому важливо навчитися правильно їх розпізнавати. Є кілька ознак, за якими можна відрізнити біль в серці від невралгії - нападів болю в зоні нерву, який там знаходиться.