Британські ЗМІ розповідають дивовижну історію шестирічного хлопчика на ім'я Ной Уолл, який вижив наперекір долі. Ной і його батьки стали гостями телепередачі Good Morning Britain, ведучі якої назвали симпатичного малюка справжнім дивом.

Все почалося коли мешканка Великобританії Шеллі Уолл завагітніла втретє, лікарі подивилися на результати УЗД і винесли вкрай невтішний вердикт. У плода не було мозку — точніше, він був, але тільки 2%.

Лікарі порадили жінці перервати вагітність, так як дитина народиться неповноцінною і довго не проживе.

У дитини практично не було шансів на виживання, і не тільки через проблеми в голові. У ембріона діагностували ще й розщеплення хребта — неповне закриття нервової трубки в не повністю сформованому спинному мозку. Це означало, що швидше за все хлопчик ніколи не буде бачити, чути і ходити.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Майбутня мати не послухалася докторів. Шеллі і її чоловік Роб не мали наміру здаватися у боротьбі за життя своєї дитини і не даремно. Її син не тільки вижив, але ще й "наростив" мозок.

"Я думаю, якщо б таку ідею запропонували молодим людям, вони могли б піддатися впливу. Але ми вже досвідчені батьки, ми знаємо себе і дивимося на світ позитивно. Ми хотіли дати Ною шанс на життя".

Так вони і вчинили. Шеллі народила, і почалася нескінченна боротьба за здоров'я Ноя. Сім'я вирушила до Австралії, де Ной пройшов курс лікування, що включав в собі психотерапію і когнітивні вправи.

І вони дійсно допомогли — хлопчик "наростив" мозок, і тепер рентген його мозку має мало спільного з першим. Адже кількість сірої речовини зросла до 80%.

На першому знімку мозок Ноя після народження, на другому — у віці трьох років

Деякі медики вважають, що мозок Ноя спочатку був сильно стиснутий, але потім поступово почав займати належне йому місце.

Зараз дитина веде досить активний спосіб життя. Він говорить, виразно бачить і чує, самостійно їсть, вчиться рахувати і навіть намагається займатися серфінгом. Завдяки пройденій терапії 6-річний Ной майже не відрізняється від однолітків.

В найближчому майбутньому хлопчик планує навчитися нормально ходити, кататися на лижах і ще раз спробувати щастя в серфінгу. Будемо сподіватися, що у нього все вийде.

Нагадаємо, в сім'ї Наффи і Рашелі Голдман народилася дівчинка з жахливими аномаліями. Вона народилася сліпою, глухою, з розщепленням хребта, і неможливістю дихати самостійно. Подружжя зацькували, бо дитину з аномалією не дозволили вбити.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 7-річний хлопчик втратив частину мозку, він не тільки вижив, а й розвивається відповідно до віку.

Також "Знай.uа" писав, батьки поховали дочку живцем. Вони були переконані, що в неї вселилися злі духи і хотіли врятуватися від неї.