Індійський підліток Міхір Джаін (Mihir Jain) з Делі все своє життя страждає через зайву вагу. Максимальна вага 14-річного Джаіна, прозваного найважчою дитиною в світі, становила 237 кілограмів. Навіть для дорослої людини ця маса критична, і загрожує життю.

Мати розповіла журналістам, що вже вісім років Джаіл важив 80 кілограмів. Стурбовані батьки показали його лікарям ще в п'ять років. Ті підтвердили, що у хлопчик, обожнював смажену їжу і газовану воду, ожиріння, але відмовилися проводити операцію через юний вік пацієнта.

Йому прописали таблетки для схуднення, і мати вважає, що саме вони стали причиною того, що хлопчик став млявим і зовсім перестав рухатися. Хоча визнає, що годувала його жирною їжею — смаженою картоплею і котлетами з овочів, овочевих каррі і морозивом.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

А з часом підліток перейшов на домашнє навчання і втратив всіх друзів. Природно смуток і тривога приглушувалася маминими вкусняшками.

Однак у цієї історії щасливе продовження. Міхіру вдалося скинути сто кілограмів і вперше хлопчик зміг сходити в кіно. До цього він не вміщався в кріслі. Про це повідомляє видання Daily Mail.

Відомо, що в грудні 2017 року батьки відвели Джаіла до лікаря. Той заявив їм, що підліток виявився найважчим у світі серед однолітків. Хлопчика направили на операцію зі зменшення шлунку, перед нею він схуд самостійно до 197 кілограмів.

У квітні 2018 року він переніс операцію зі шлункового шунтування, після чого перейшов на здоровий спосіб життя. Зараз підліток дотримується дієти і регулярно робить зарядку.

В кінці червня Джаину вперше за довгі роки самостійно вдалося пройти по вулиці. Тепер же він вперше в житті відвідав кінотеатр. Підліток дуже любить комікси Marvel, тому він сходив на фільм "Веном" від цієї студії.

"Я відчуваю себе дуже добре. Не можу повірити, що так схуд. Це було складно, але варто того", — зізнався Джаін.

Він збирається "схуднути до нормальних розмірів, щоб робити більше нормальних речей".

Зазначимо, що до цього найважчим хлопчиком у світі вважали 10-річного індонезійця Арію Пермана. Його максимальна вага становила 230 кілограмів, він не міг ні сидіти, ні ходити.

Нагадаємо, постійне почуття голоду відняло у хлопчика здоров'я і дитинство. Чим закінчилася історія Кадена Бенджаміна.

Як повідомляв портал "Знай.uа", хлопчик прожив 12 років, не виходячи зі скляного боксу, будь-який дотик міг його вбити.

Також "Знай.uа" писав, школяр виконав головну мрію друга за допомогою пластикових кришечок. Ця історія зворушила до сліз всю Україну.