Каліфорнійська рослина "Ерба санта" може зберігати в собі секрет лікування хвороби Альцгеймера.

Дослідники з Інституту біологічних досліджень Солка визначили молекулу в каліфорнійському чагарнику під назвою стерубін, яка володіє цілющими властивостями, пише Daily Mail.

"Ерба санта" в перекладі з іспанської означає "священна трава". Рослина здавна вважається народним засобом від лихоманки і головних болів.

Кущ ерби санти

Дослідники протестували вплив стерубіна та інших рослинних екстрактів на нервові клітини мишей.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вчені виявили, що з'єднання надає сильну протизапальну дію на клітини мозку, відомі як мікроглія, які пов'язані з розвитком хвороби Альцгеймера.

За словами дослідників, стерубін усуває множинні причини загибелі нервових клітин.

Стерубін був також ефективним засобом для видалення заліза, оскільки у високій концетрации воно може сприяти пошкодженню нервових клітин при старінні і нейродегенеративних захворюваннях.

Стадії хвороби Альцгеймера

В подальшому лабораторія планує протестувати стерубін на тваринної моделі хвороби Альцгеймера, а потім визначити його лікарські властивості і рівні токсичності у тварин.

Якщо майбутні випробування закінчаться успішно, то тоді з'єднання може буде випробувати на людях.

Також команда дослідників не виключає, щоб будуть виробляти і використовувати штучні аналоги стерубіна.

Як доглядати за пацієнтами з деменцією

"Стерубін виявився не тільки набагато більш активним, ніж інші флавоноїди, але настільки ж хороший, якщо не сказати краще, ніж інші флавоноїди, які ми вивчали", — заявляє один з дослідників Памела Махер

Нагадаємо, склад бактерий і інших мікробів в кишечнику впливає на ризик виникнення недоумства.

Як повідомляв портал "Знай.uа", які бактерії живуть на нашій взуття.

Також "Знай.uа" писав, команда з Медичної школи Західного резервного університету Кейза відкрила новий спосіб лікування сепсису.