Лікарі Королівського коледжу Лондона стверджують, що в ході досліджень були виявлені лікувальні властивості чорниці. З'ясувалося, що ягода містить фітохімікати, які позитивно впливають на здоров'я і тривалість життя людини.

Як зазначається на сайті King's College London, протягом місяця проходив експеримент за участі добровольців, в ході якого "піддослідні" мали з'їдати по 200 гр чорниці щодня. Дослідження виявило, що регулярне вживання ягоди призводить до нормалізації тиску і поліпшення кровообігу. Однак не все так гладко. Лікарі стверджують, що для хорошого результату необхідно їсти тільки свіжі неушкоджені ягоди.

Найприємніша новина полягає у тому, що позитивні зміни, які відбуваються в судинах, можуть зберегтися якщо не назавжди, то на дуже довгий час! Регулярне вживання чорниці, навіть у малих дозах, знижує ризик захворювань серцево-судинної системи приблизно на 20%.

Вчені стверджують, що вся магія криється в антоцианіні. Це страшне слово позначає пігмент, який містить в собі ягода. За словами дослідників, його цілющі властивості були доведені раніше підчас інших дослідів.

Також вживання чорниці позитивно позначається на зорі, а з листя ягоди роблять відвари, якими потім лукують застуду. Цікаво, які ще цілющі властивості рослин вдасться виявити вченим та лікарям в найближчому майбутньому?

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, вчені визначили гени, які призводять до розвитку безсоння, а також збільшують ризик виникнення ішемічної хвороби коронарних артерій.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені довели, що рівень вітаміну D в організмі впливає не тільки на якість шкіри, волосся і нігтів, але і на стан організму в цілому.

"Знай.ua" писав, що дослідники з Університету Граца (Австралія) вивчили групу флавоноїдів - молекул, що грають важливу роль в метаболізмі рослин.