Вчені довели, що рівень вітаміну D в організмі впливає не тільки на якість шкіри, волосся і нігтів, але і на стан організму в цілому. Медики вважають, що дуже важливо тримати цей рівень під контролем. Передає Clutch.

Дослідники з ірландського Трініті-коледжу довели, що найефективніше визначати рівень вітаміну D можна по волоссю.

"Волосся відростає приблизно на 1 см за місяць і зберігає зміни у статусі вітаміну D, відображаючи сезонні та інші відмінності", — розповіли фахівці.

Раніше вважалося, що найкращий спосіб для перевірки стану організму - це аналіз крові. Вчені стверджують, що довге волосся зможе відобразити зміни в кількості вітаміну протягом декількох років.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також експерти впевнені, що регулярний контроль рівня вітаміну D вкрай важливий, щоб не допустити його дефіциту або надлишку, що в обох випадках дуже небезпечно. На даний момент проблема дефіциту цього вітаміну одна з найбільш гострих у медицині. Лікарі пов'язують її з підвищеним ризиком появи проблем з серднечно-судинною ситемою, психічними і онкологічними захворюваннями.

Раніше повідомлялося, що вчені з університету Вісконсіна в Медісоні (США) провели масштабне дослідження антибіотичної активності бактерій, які живуть на бразильських мурахах роду Cyphomyrmex.

Результати дослідження опубліковані в журналі Nature Communications.

Вченим вдалося встановити, що нова речовина, отримана з бактерій, має назву цімофіцин.

Дослідники підкреслюють, що більшість антибіотиків, якими людство користується у даний час, зроблено з грунтових бактерій. Однак нове дослідження підтверджує, що речовини, отримана з бактерій, які живуть на комах, зможе бути більш ефективною у боротьбі із стійкими до антибіотиків бактеріями.

Нагадаємо, вчені розповіли, як "накачати" мозок простими вправами.

Раніше Знай.uа повідомляв, штучний інтелект навчили передбачати страшне захворювання шкіри.

Також Знай.uа писав, вчені розповіли про головну небезпеку чайлдфрі.