Хворобу Альцгеймера може вилікувати за допомогою комбінованого методу, що включає світло- і звукотерапію.

Дослідження Массачусетського технологічного інституту показало, що перераховані вище неінвазивні методи лікування збільшують пам'ять, руйнуючи білки-ізгої в мозку мишей, пише Daily Mail.

Вчені сподіваються, що їх підхід, який працює шляхом індукування мозкових хвиль, відомих як гамма-коливання, буде настільки ж ефективний для людей.

Здоровий мозок і мозок при хворобі Альцгеймера

Пацієнти з ранньою стадією хвороби Альцгеймера вже зараховані на перше у своєму роді клінічне дослідження.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як пояснили вчені, хвороба Альцгеймера призводить до порушення мозкових хвиль, але вплив світла і звуку стимулює нейрони перезапустити хвилі.

Візуальна і слухова терапії продемонструвила поліпшення при застосуванні окремо, але результати були ще краще, якщо медики поєднали обидва види терапії.

У цьому дослідженні вчені використовували мерехтіння світла на частоті 40 герц, 40 разів на секунду. Терапія проводилася протягом однієї години щодня.

Через тиждень вчені виявили зниження рівня бета-амілоїдних бляшок і ще білка тау, який може викликати хворобу Альцгеймера.

Лікування також стимулювало активність імунних клітин, відомих як мікроглія, які видаляють небажане сміття з сірого речовини.

10 ранніх симптомів хвороби Альцгеймера

Також через тиждень лікування миші показали набагато кращі результати при навігації по лабіринту. Гризуни краще впізнавали об'єкти, з якими раніше стикалися.

Зараз же вчені аналізують, як гамма коливання впливають на конкретні типи клітин мозку, в надії виявити молекулярні механізми за явища, які вони спостерігали.

Дивіться також: Як уникнути хвороби Альцгеймера

Нагадаємо, вживання двох порцій грибів на тиждень удвічі знижує ризик виникнення ранніх симптомів недоумства у літньому віці.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники з Єльського університету визначили питної коктейль із синтетичних молекул, який перешкоджає розвитку перших стадій хвороби Альцгеймера.

Також "Знай.uа" писав, що ефективна вакцина проти деменції буде створена через 10 років.