Французькі вчені запропонували діагностувати приховані хвороби серця за допомогою спеціального фена.

Як пише Daily Mail, експериментальне пристрій, яке нещодавно протестували на 100 добровольцях у Франції, пропускає промені через шкіру. Усередині гаджета знаходиться комп'ютерний чіп, який аналізує швидкість і напрямок променів у міру їх відскоку від кровоносних судин і перетворюється на показник жорсткості.

Хвороби серця

Жорсткість артерій вважається точним показником стану наших кровоносних судин і дозволяє ідентифікувати серцеві захворювання.

Новий пристрій простіше у використанні і вдвічі скорочує час, необхідний для перевірки жорсткості артерій.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Лікар направляє апарат на шкіру на бічній стороні шиї, де знаходиться сонна артерія. Ця артерія домогає зрозуміти ступінь загальної жорсткості кровоносних судин, у тому числі близьких до серця.

Пристрій працює, направляючи 12 низькоенергетичних лазерних променів у шкіру і через стінки артерій — мікрочіп всередині нього вимірює зміни швидкості та напрямку променів.

Передбачуваний вид пристрою

Заблоковані артерії поглинають менше енергії лазера, і промені відбиваються назад швидше. Тест безболісний і займає менше десяти хвилин, результати відображаються на екрані.

Нещодавно пристрій було протестовано на 100 добровольцях в Європейській лікарні Жоржа Помпіду в Парижі. Хоча результати ще не опубліковані, вчені лікарні стверджують, що вони настільки ж точні, як і існуючі перевірки, але набагато більш зручні і швидкі.

Зараз вони працюють над версією, яка буде використовуватися в дослідженнях на тисячах пацієнтів.

Серце

Нагадаємо, вчені з університету Дьюка запропонували новий аналіз крові, який дозволить визначати наскільки заблоковані кровоносні судини.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, команда дослідників з Університету штату Делавер запропонувала нову методику в лікуванні захворювань крові.