Нова гра на основі віртуальної реальності допомогла пацієнтам, котрі страждають від хвороби Паркінсона, ходити та рухатися, не втрачаючи рівноваги.

Як пише Daily Mail, нова методика, яка розроблена дослідниками в Університеті штату Юта, відновила динаміку руху у 10 пацієнтів, які три рази в тиждень тренувалися по системі протягом шести тижнів.

Фахівці вважають, що такі повторювані дії, як ходьба, біг і заняття на біговій доріжки допомогли зберегти м'язову пам'ять і запобігти погіршення її стану.

Пацієнт на симуляторі у віртуальній реальності

"Основна перевага полягає в тому, що пацієнти можуть стикатися з безліччю перешкод і рельєфом місцевості, перебуваючи у безпечному середовищі і підтримувані за допомогою обладнання, наприклад страхувального троса", — пояснив К. Бо Форман, доктор філософії та директор основного відділення Motion Capture Core Університету штату Юта.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Самі учасники експерименту позитивно відгукнулися про здобутий віртуальний досвід.

На пацієнтів надягали спеціальні окуляри, взуття та одяг з датчиками, а потім чіпляли страхувальне обладнання.

Деякі завдання здаються більш простими, ніж інші — наприклад, йти прямо по полю, або стрибати через камінь

Але величезна варіативність рельєфів змушує пацієнтів застосовувати різні навички, які можуть швидко стати важкими, якщо не неможливими, для людей з хворобою Паркінсона.

"Як тільки ми навчимося ходити, ми навчимося спритно перемикатися з ходьби на біг, з прямою прогулянки на діагональ вправо і назад. Ми можемо прискорюватися або сповільнюватися і рухатися вліво або вправо, вгору або вниз", — кажуть дослідники про свій метод.

Нагадаємо, що медики встановили, що переливання молодої крови пригнічує симптоми хвороби Паркінсона.

Як повідомляв портал "Знай.uа", бездротовий пристрій, имплантируемое в мозок людини, допоможе в лікуванні неврологічних розладів.

Також "Знай.uа" писав, що вчені розробили новий високотехнологічний метод з лікування хвороби Паркінсона.