Щороку в Україні діагностують 140 тисяч нових випадків онкологічних захворювань. Так, в зоні ризику виявляється кожен четвертий чоловік і кожна шоста жінка.

Українці побоюються захворіти на рак в тому числі через високі ціни на лікування, які доступні далеко не кожному. Так, онкохвора Вікторія розповіла, що за півтора року лікування витратила 1,7 млн гривень.

"Ти залишаєшся один на весь світ. Світ віддаляється, ти ніби стоїш на краю прірви", – наголосила вона.

При цьому прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пропонував ввести державне страхування хворих на онкологію. Однак це зможуть дозволити собі лише найбагатші люди України.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У Миндздраве пояснюють, що за державні кошти вилікувати всіх онкохворих не зможуть. Однак з 2020 року планують ввести базовий пакет, куди увійдуть найбільш поширені види пухлин. На даний момент невідомо, у скільки це обійдеться.

"Ми не можемо дати, як в ресторані – є страва, є ціна. Висічення пухлини шкіри займає 15 хвилин і 300 гривень. Рак стравоходу – коштує сотні тисяч гривень. Чим більше запущена стадія, тим дорожче лікування... Щоб знаходити пухлини на початку їх розвитку, для українців з групи ризику буде більше 20 безкоштовних діагностичних процедур. Призначати ці дослідження зобов'яжуть сімейних лікарів з 1 липня", – йдеться у сюжеті.

Нагадаємо, вчені запропонували лікувати роздратований кишечник словами.

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський розповів про виховання некерованих дітей.

Знай. ua писав, що вчені розробили скляне зброю проти супербактерій.