Популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський розповів про користь кальцію глюконату.

"Запитання. А кальцію глюконат – це БАД? Чи варто мені давати його дитині під час інтенсивного росту кісток і зубів?

Відповідь. Кальцію глюконат не БАД, нормальний варіант препаратів кальцію. Ви повинні знати, що для того, щоб кальцій засвоювався він повинен надходити в організм у вигляді розчинної солі. Кальцію глюконат розчиняється навіть у холодній воді тому прекрасно засвоюється. Чому я це кажу? Тому що дуже часто бізнесмени від фармакології розповідають про те, що треба купувати якийсь дорогий кальцій, а кальцію глюконат поганий, мовляв він погано засвоюється. Повірте мені, засвоюється нормально.

Євген Комаровський

Популярні новини зараз
Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Якщо є клінічні прояви дефіциту кальцію (є певні симптоми, які на це вказують: підвищена нервова збудливість, м'язовий гіпертонус і т. д. і т. д., але в цьому краще розбиратися лікарям), якщо є конкретна дієта, коли дитина явно мало їсть кальцію, коли вона взагалі не їсть молочні продукти, коли є період активного росту, давати препарати кальцію можна і потрібно", - розповів лікар.

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.