Українцям розповіли всю правду про новітні системи для куріння та як вони впливають на здоров'я.

Про це написали на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я України.

Наприкінці квітня з’явилося рішення Агенції з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) при Міністерстві охорони здоров’я і соціальних служб США щодо нового тютюнового продукту IQOS. Агенція дозволила продаж цієї системи для нагрівання тютюну на ринку США. Українські ЗМІ одразу "розтиражували" цю новину, однак із неправильними акцентами, які можуть ввести в оману багатьох людей.

IQOS

ЩО МИ НЕ ЗНАЛИ ПРО СТІКИ ДЛЯ НАГРІВАННЯ

1. Стіки для новітніх систем куріння містять тютюн і викликають залежність. Відмовитися від їх вживання може бути так само складно, як і від куріння звичайних сигарет;

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

2. Такі пристрої не допомагають відмовитися від куріння.

3. Бракує незалежних досліджень про їхній вплив на здоров’я, у тому числі – довгостроковий. Дослідження, проведені індустрією, не повинні братися до уваги, оскільки є маніпулятивними;

4. Звісно ж виробники запевняють, що новий продукт більш безпечний, це зовсім не означає, що він не може завдати шкоди організму. Крім того, у кожної людини своя порогова дія токсичних речовин.

Результати деяких останніх незалежних досліджень свідчать про те, що при використанні тютюнових виробів для нагрівання рівень деяких токсичних речовини значно вищий, ніж при звичайному курінні цигарок.

куріння

ЯКЕ РІШЕННЯ ПРИЙНЯЛА FDA ЩОДО НОВІТНІХ СИСТЕМ КУРІННЯ

FDA дозволила продаж новинок IQOS, однак ввела жорсткі обмеження.

Наприклад, на виробах має міститися відповідне маркування, у вигляді попередження про можливі ризики для здоров'я.

Також не можна буде рекламувати ці засоби.

Має вказуватися чітко визначена цільову група продукту – дорослі, що вживають тютюн.

дослідження

водночас FDA не визнала, що куріння тютюнового виробу через ці новітні системи для нагрівання є безпечнішим для здоров’я. Для цього не достатньо даних та досліджень. Крім того, дане рішення не змінилось з того часу, як американський виробник вперше подав запит на дозвіл продавати продукт.

Нагадаємо, українці попередили про рекордне здорожчання тютюнових виробів через підвищення акцизних зборів.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, як недобросовісні виробники намагаються під будь-яким приводом продати вам товар, маскуючи його різними способами.

Також портал Знай.ua писав, що фахівці підрахували, скільки в Україні курців.