Все більше українців намагаються кинути таку згубну звичку, як паління. Дехто з метою економії, а дехто - покращити здоров'я.

За словами лікарів, на сьогодні в сучасній медицині існує кілька видів допомоги курцям. І якщо ви налаштовані серйозно та дійсно бажаєте позбутися цієї звички, то ці способи можуть дати хороші результати, - пише "zhzh.info".

Як підкреслюють фахівці, навіть люди, які палять все життя і яким вже далеко за 50 можуть вопратися з цією проблемою. І якщо навіть один метод не діє, то варто спробувати інший. Адже все індивідульно.

За словами лікаря, багато людей, які курять не постійно, а лише час від часу, "під випивку", втішають себе тим, що така система куріння не приносить шкоди. Проте вони сильно помиляються.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"При регулярному вживанні тютюну катастрофічно збільшується ризик розвитку смертельно небезпечних хронічних захворювань, зокрема раку легень, а при нерегулярному вживанні є ризик розвитку гострих станів: зупинки серця, інсульту-інфаркту, оскільки кожна затяжка - це стрес для організму, до якого він не готовий. Нікотин - це фактично потужна отрута, який чинить на організм токсичну дію, тому куріння в будь-якому його варіанті не може пройти безслідно для здоров'я", - посянює лікар-нарколог Михайло Дорофеєв.


В сигаретному димі міститься більше 4000 різних речовин, з яких понад 250 досить шкідливі для організму і половина з них - канцерогени.

Отже, які методики можуть допомогти кинути палити

НІКОТИНОВИЙ ПЛАСТИР І ЖУЙКИ


Застосування пластиру полягає в тому, що його потрібно приклеїти на безволосу ділянку шкіри вище пояса. Це може бути плече, поперек або будь-яке інше місце. Цей пластир у своєму складі містить так званий "чистий" медичний нікотин без жодних шкідливих домішок.

Таким чином, організм отримує дозу цієї речовини, не "просячи" цигарку. Згодом, людина зможе відмовитися і від цигарок.

ТАБЛЕТКИ


Таблетки - це також замісна терапія, однак, на відміну від пластира, не містять нікотину. Суть дії таблеток така: наш організм виробляє таку речовину, як ацетилхолін, який регулює роботу нервової системи (нейромедіатор по-науковому). Але коли людина починає палити, то нікотин дратує саме ті рецептори, на які повинен був впливати ацетилхолін, тобто виконує його функції.

Звернуість до лікаря, і він порадить вам правильні препарати, які можна придбати в аптеці.

ГОЛКОВКОЛЮВАННЯ


Не зовсім традиційна, але досить ефективна методика. Як відомо, за допомогою голковколювання можна лікувати й інші хвороби, цю методику використовують вже протягом багатьох століть. Фахівці з народної медицини запевняють, що така матодика допоможе впроратися і з палінням.

Впливаючи на певні точки в нашому організмі, особливо у вушній раковині, голки стимулюють вироблення в організмі біологічно активних речовин, в тому числі і ацетилхоліну. Завдяки тому, що відбувається викид цієї речовини, у людини знижується потяг до куріння і він спокійно виходить зі стану залежності без втручання медикаментів. Досить пройти 5-7 сеансів.

Нагадаємо, депутати заговорили про штрафи для курців.

Як повідомляв портал Знай.ua, влада готує для курців цінове божевілля.

Також Знай.ua писав про те, що у Кличка придумали, як боротися з тютюновим змієм.