Ми завжди намагаємось дотримуватися рекомендацій лікарів, часто навіть шукаємо поради в інтернеті, читаємо інтервю різних науковців. Однак мало хто може відрізнити дійсно ефективну пораду від цілком марної.

Пацієнтам пояснили, які поради медиків слід сприймати не більше, ніж жарт.

На першому місці рекомендація медиків не мочити манту. Фахівці уточнюють, вакцина вводиться в нижні шари шкіри, тому волога ніяким чином не може вплинути на результат. А ось розчісувати манту не варто.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ще до списку увійшла рекомендація про восьми склянках води день. Експерти вважають, що давати такі поради не зовсім вірно, оскільки необхідний організму об'єм води розраховується для кожного індивідуально з урахуванням маси тіла і інших показників.

Крім того, марною визнали рекомендацію про те що завжди потрібно снідати та міркування лікарів про те, що певні ділянки мови відповідають за розпізнавання солоного, гіркого, солодкого і кислого смаків.

До слова, раніше глава МОЗ Уляна Супрун також висловилась щодо манту.

За її словами, в жодних рекомендаціях західних організаціх охорони здоров'я ми не знайдемо такої інформації, що вода якось може негативно вплинути на тест.

"Якщо ви знаєте, що пробу Манту можна мочити - гортайте далі. Але помітила, що багато українців вважають навпаки: ніби вода на шкірі може вплинути на реакцію організму, папула від ін'єкції збільшиться та результат проби хибно покаже, що людина інфікована. Це не так. Вода на шкірі ніяк не може вплинути на пробу Манту. Адже ін'єкція туберкуліну вводиться внутрішньошкірно, куди вода сама по собі не проникає", - написала на сторінці в Facebook очільниця українського профільного міністерства.

Нагадаємо, Супрун пригрозила аптекам штрафами, і ось за що.

Як повідомляв портал Знай.ua, Уляна Супрун дала кілька порад, щодо "шашличного" відпочинку.

Також Знай.ua писав про те, що лікарі повідомили про нові норми тиску. Яка тепер вважається небезпечною?