Ольга Харасахал, студентка Національного медичного університету ім. А. А. Богомольця, розробила методику ранньої діагностики раку.

На міжнародному науковому конкурсі Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) в США дівчина посіла 4 місце.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Харасхал є випускницею хіміко-біологічного факультету Маріупольського технічного ліцею, і вона розробила революційний метод діагностування метастазів меланоми на ранній стадії. Також вона винайшла спеціальний прилад для діагностики. В даний момент його успішно використовують у Маріупольському міжрайонному онкодиспансері.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Американці зацікавилися розробкою дівчини та запросили її до себе, але вона відмовилася і вирішила залишитися вчитися в Україні.

Як вважають фахівці, її інноваційна технологія розробки могла б у перспективі стати єдиним стандартом діагностики меланоми.

Нагадаємо, раніше "Люди гинуть за метал": яскраві тату на вашому тілі таять небувалу небезпеку, що потрібно знати.

Також Знай.uа писав, що Супрун перед відставкою розповіла чоловікам, як не стати Кошовим: справа в генах.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Комаровський відповів на важливе питання про щеплення для дітей: "Не має сенсу".