Відомий дієтолог Олена Кален розповіла, а яка ж різниця між голодом та апетитом. А також поділилася і тим, чому жінки часто плутають цих два поняття, та до яких наслідків це може призвести.

Як відзначає жінка, різницю між голодом і апетитом важко описати у двох словах, однак реально.

"Якщо коротко, то голод - це фізіологічний сигнал організму про те, що йому потрібна їжа. Апетит же - психологічне бажання з'їсти що-то або пожувати щось", - зауважила дієтолог.

Олена Кален

З її слів, дуже часто програми схуднення пропонують пити воду щораз, коли людина відчуває голод: "Якщо хочеш їсти - випий води. Якщо після води почуття голоду залишається, значить їж", але й тут вони помиляються.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Насправді не зовсім так і цей варіант підходить тільки в тому випадку, якщо людина плутає голод і спрагу. Якщо фізіологічного голоду немає, то бажання щось з'їсти може знову виникнути і після води, тому що є психологічні причини через які хочеться їсти без голоду", - зазначила Калент.

Також, як додала дієтолог, голод краще перевіряти шматочком їжі.

"Покладіть маленький шматочок їжі в рот і зверніть увагу, як шлунок реагує на нього, чи дійсно голод? Адже голод - це сигнал про те, що тілу потрібна їжа, а не вода", - підкреслила жінка.

Нагадаємо, раніше Аніта Луценко розповіла Знай.uа про повернення на “Зважені та щасливі” і дивну манію українок, коли навіть худі вважають себе товстими.

Також повідомлялося, як схуднути без підрахунку калорій і мук. Корисні поради від фітнес-тренера.

Крім цього, мама 3-х дітей розкрила секрет, як швидко перетворитися і скинути зайву вагу.