Відомо, що ранкова чашечка кави стала певним ритуалом у житті більшості людей. Однак гастроентеролог Марія Бадалян заявляє, що від нього треба відмовитися.

На думку лікаря, ця звичка може погано вплинути на стан шлунково-кишкового тракту. Особливо небезпечна кава для гіпертоніків і людей, у яких є жовчнокам'яна хвороба.

Гипертонику підбадьорливий напій загрожує інфарктом або інсультом.

"Якщо людина з тиском, наприклад, 140 на 90 щоранку снідає кави, це може дуже погано позначитися на здоров'ї", – сказала вона.

Популярні новини зараз
Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна Нижче вже не буде? Озвучено курс долара на кінець осені Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Любителі кави повинні бути впевнені в тому, що у них зовсім немає проблем. Для цього потрібно ретельно стежити за своїм здоров'ям.

"Якщо у людини жовчнокам'яна хвороба, холецистит, біліарний сладж – такий сніданок нікуди не годиться", – стверджує лікар.

До того ж, гіпотонікам потрібно задуматися про введення ароматного напою в щоденний раціон. Абсолютно ні для кого не секрет, що підбадьорливий напій може підвищити тиск до потрібної позначки.

Нагадаємо, що багато хто стверджують, що цукор - "біла смерть" і його вживання слід обов'язково обмежити.

Як повідомляв портал Знай.ua, міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька повідомила, що на сьогодні лише близько 59% малюків провакцинована проти дифтерії, дорослих – половина.

Також портал Знай.ua писав, що відомий дієтолог Олена Кален розповіла, а яка ж різниця між голодом і апетитом. А також поділилася тим, чому жінки часто плутають ці два поняття, і до яких наслідків це може призвести.