За словами фахівців, любителів сирої риби підстерігає величезна небезпека, оскільки в морській рибі містяться паразити, які є небезпечними для людського здоров'я людини.

До того ж, далеко не завжди ресторани здатні забезпечити належні умови утримання даного продукту. Часто невідомо про те, порушуються санітарні норми і правила зберігання риби.

Так, існує 2 головних види паразитів, або гельмінтів, які знаходяться в рибі. У прісноводної - лентецы, в морській – нематоди (можуть досягати 3 метрів в довжину). Більш того, ні перший, ні другий вид не володіє специфічним запахом чи смаком. Таким чином з допомогою рецепторів визначити їх вміст у рибі неможливо.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Також часто в процесі приготування суші використовується шліфований рис, який практично позбавлений корисних вітамінів і мікроелементів.

До того ж, соєвий соус, який провокує спрагу і затримує рідину в організмі, зовсім не є соратником гарної фігури. Також в ньому міститься велика кількість концентрованої солі, що може призвести до серйозних проблем з суглобами.

Слід зазначити, що якщо така вечеря запивати ще й лимонадом або алкоголем, то можна набрати пару зайвих кг всього за кілька вечорів.

Нагадаємо, що у Києві зафіксували черговий випадок ботулізму - чоловік імовірно придбав в'ялену рибу в популярному маркеті в столичному районі Голосієво.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві закрили на невідомий термін супермаркет мережі АТБ. Адже саме в ньому працівники Госпродподтребслужби виявили смертельну хворобу – ботулізм.

Також портал Знай.ua писав, що мешканка Херсона Алінка Горіна в одному з місцевих магазинів купила круасан в шоколадній глазурі, всередині якого виявився несподіваний сюрприз - сосиска.