Психологи дали корисні поради, як відвернути дитину від гаджетів легко і безболісно.

Згідно з дослідження Американської академії педіатрії, діти в середньому проводять перед екраном гаджетів по 7 годин на день. При цьому чверть підлітків до 16 років постійно підключена до інтернету.

На думку експертів, дитина, яка не відривається від телефону, схильна до ожиріння, може відстати в розвитку, страждати від проблем зі сном і депресії.

Американські вчені провели експеримент, під час якого 60 4-річних дітей розділили на 3 групи. Перших посадили дивитися мультики з швидкою зміною кадрів, другим включили розвиваючу програму, третім дали помалювати. Вже через 9 хвилин ті діти, які дивилися мультики, гірше справлялися з тестами на визначення інтелектуальних здібностей.

діти, Getty Images
діти, Getty Images

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як захистити дитину від телефонної залежності?

Не можна давати дитині гаджет до 2 років. А якщо він вже потрапив до неї в руки, то в жодному випадку не відбирати його, інакше ви станете ворогом номер один і вже нічого не зможете зробити. Психологи рекомендують:

- Обмежити час, який дитина проводить у екрана. Дітям від 2 до 5 років можна дозволяти користуватися смартфоном не більше 1 години на день.

- Виробити чіткі правила користування гаджетами для всієї родини. Наприклад, визначити простір, вільний від гаджетів: кухню, вітальню або машину.

- Настояти на тому, що годину перед сном діти нічого не дивляться.

- Щоб домогтися більшого ефекту, можна проявити солідарність і ввести обмеження і для себе.

- Запропонувати гідну альтернативу. Обмежуючи користування дитиною гаджетами, вільний час потрібно заповнювати активностями, в яких вона отримає те, що технології не дають їй.

Нагадаємо, психологи склали список фраз, які ламають психіку дитини.

Як повідомляв портал Знай.uа, стало відомо, як розблокувати телефон: найбільш прості і перевірені способи.

Також портал Знай.uа писав, як порахувати вік собаки в людські роки.